1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gerçek hizmet davası'
Gerçek hizmet davası

'Gerçek hizmet davası'

Vatandaşın efendisi değil, hizmetkârı olduklarını belirten Erdoğan: Kutlu davamızın adı hizmet davası. Ama Pensilvanya'nın anladığı manada değil. Bizimki halka ve Hakka hizmet

A+A-

 

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yurt gezilerinin ikinci durağında Erzurum'da halka hitap etti. Erdoğan şunları söyledi:

30 MART'TA DERS VERDİNİZ: 30 Mart'ta sadece bizlere destek vermekle kalmadınız, siz sandıkta ilgili yerlere çok anlamlı bir ders verdiniz. Milli irade hırsızlarına ders verdiniz. Ülkemize ihanet eden şebekelere ders verdiniz. İhanet şebekeleriyle iş tutan CHP'ye, MHP'ye çok büyük bir ders verdiniz. Her birinizden Allah razı olsun. Bir kez daha Erzurum'u yürekten kutluyorum.
SİZ NE DERSENİZ O OLUR: 12'nci cumhurbaşkanını inşallah milletim seçecek. Sizin ferasetinize güveniyoruz, sizin basiretinize güveniyoruz. Siz ne derseniz en güzeli odur, siz neyi tercih ederseniz en iyisi odur. Çünkü siz bin yıllardır devam eden bir yürüyüşün ve o kutlu yürüyüşün varislerisiniz. Millet neyi sevdiyse, neyi beğendiyse bu CHP, bu darbeci zihniyet onun karşısında oldu.
EFENDİ DEĞİL HİZMETKÂR: Ey CHP, ey MHP, ey HDP hangi yüzle halkın karşısına gelip de inanmadığınız halkınızdan oy isteyeceksiniz. Bunlar halkı aldattılar her zaman. Biz mutluyuz. Biz halkımızla çıktık yola. Halkımızla yürüdük. Yine halkımızla yürüyoruz. Halkımıza efendilik yapmak istediler. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.
BİZİMKİ HİZMET DAVASI: Bizim kutlu davamızın adı hizmet davası. Ama Pensilvanya'nın anladığı manada değil. Bizimki halka ve Hakka hizmet.
PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRECEK: Paralel yapı ile mücadele kararlılıkla sürdürülecek. Asla müsamaha gösterilmeyecek. Çankaya'ya çıktık, bu işi bıraktık, yok. Çünkü bunlar bizim ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.
PENSİLVANYA DA CEVABINI ALACAK: Sizin tarihi misyonunuz ne emrediyorsa, inanıyorum ki sizler 10 Ağustos'ta onu yapacaksınız.Bunlara prim vermeyeceksiniz. Erzurum'un adını lekelemeye çalışan Pensilvanya'ya gereken cevabı siz zaten 30 Mart'ta verdiniz. Bunlar bu defa bambaşka ders almalıdır. Pensilvanya'ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz. Beraber çalışıyorlar biliyorsunuz. Gerekli olan dersi alacaklar. Niye? Milli güvenliğimize ihanet edenlere bu sandık en güzel ders yeridir. CHP ile MHP arasında fark kaldı mı?
ORTAYA SİYASET KOYAMADILAR: Bunlar ortaya bir siyaset koyamadılar. MHP'nin başındaki zat, CHP'nin başındaki zat gibi Erdoğan'a küfür ederek oy alacağını zannediyor. Ama bizim lügatimizde kitabımızda o yok.
MONŞERLERİN YOLLA TÜNELLE İŞİ OLMAZ: Bir cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, yollarla ilgilenecek misiniz? O da diyor ki "Ben cumhurbaşkanıyım yollarla ne işim var." Allah Allah. Cumhurbaşkanının yolla, metroyla, tünellerle işi olmaz mı? Bunlar monşer. Monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz.
ŞANTİYEDEN ŞANTİYEYE KOŞAN CUMHURBAŞKANI: Biz hizmetkarız. Bizim yollarla işimiz olacak. Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı olarak yolları da metroyu da her işi takip eder. Seçilirsem, salonlardan salonlara değil şantiyelerden şantiyelere koşan bir Cumhurbaşkanı göreceksiniz.
İSTİRAHATE ÇEKİLMİYORUZ: Biz istirahate çekilmiyoruz, biz mola vermiyoruz, tam tersine millete hizmet için bir üst makama doğru ilerliyoruz.

'Artık dayatma yok millet karar verecek'

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan dün Erzurum'a hareketinden önce Samsun'un Canik ve Tekkeköy ilçelerinde halka seslendi. Erdoğan şunları söyledi:
VEKİLLER DEĞİL, ASILLAR SEÇİYOR: İlk defa Türkiye'de vekiller vasıtasıyla değil asıllar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçiliyor. Ya vekiller vasıtasıyla bu yapılıyordu veyahut da dayatmalarla yapılıyordu. Ama şimdi dayatma filan yok şimdi ne var millet var.
ÇOK DAHA FARKLI OLACAK: İnşallah 10 Ağustos'ta milletim bu görevi bizlere tevdi ederse, cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır.
HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALDIK: 12 yıldır birçok şeylere tevessül ettiler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'ü seçtirmek istemediler. Birçok oyunlara başvurdular. Ama biz söke söke hakkımızı aldık ve Sayın Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtirdik. Bütün mesele inanmaktır, bütün mesele azmetmektir. Azmin önünde, inanmanın önün de hiçbir şey dayanmaz.
BAYRAĞA SALDIRAN BEDELİNİ ÖDER: Zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı yaptıkları saygısızlıkları gördük, görüyoruz, takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Bundan sonra yapanlar bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa'da olanı gördünüz. Eğer böyle bir şeye tevessül ediyorlarsa faturasını ödemeye de razı olacaklar. Bayrak şehidimizin simgesidir.

'Türkiye şahlanacak'

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve başbakanın uyum içinde geleceğe taşıyacağı Türkiye'nin her alanda şahlanacağını söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin iftarında konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:
77 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ: Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Terörün bittiği, ölüm ve gözyaşının sona erdiği, Türkiye'nin 77 milyonun tam manasıyla kardeş olduğu bir iklimi oluşturmak için mücadeleye devam edeceğiz.
BİRLİKTE GELECEĞE: Seçilmiş bir cumhurbaşkanı. Seçilmiş bir başbakan, işbirliği, koordinasyon ve uyum içinde, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak. Ekonomimiz, dış politikamız, demokrasimiz yeni süreçte inşallah bir sıçrama ortaya koyacak, şahlanacak, Türkiye'nin kalkınması büyük ivme kazanacak. Cumhurbaşkanı seçilmemiz, hükümetimizin ve partimizin politikalarında değişikliğe yol açmayacak. Hiçbir iş yarım kalmayacak, hiçbir yatırım, hiçbir temel kendi haline terk edilmeyecek. Yeni yatırımları hükümetimizle birlikte takip edeceğiz.
FİLİSTİN'E TARAFSIZ KALAMAZSIN: (Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamaları) Filistin'in davası bizim davamızdır. "Filistin davasında tarafsız kalmalıyız" diyor çıkmış. Bu ne büyük gaflet. Ya hakkın yanında olacaksın, ya batılın yanında olacaksın. Biz tarafsız olacağız diyemezsin. Tabiî ki hakkın yanında yer alacaksın!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.