15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara 16°C

Gerçek Paralar, Sanal Harcanıyor!

Gerçek Paralar, Sanal Harcanıyor!
Amerikalı araştırma şirketi Frank N. Magid Associates, geçtiğimiz yıl her on Amerikalıdan birinin internet oyunları içinde kullandıkları sanal kılıç benzeri şeyler için yaklaşık 30 dolarlık harcama yaptığını gösteren bir rapor yayınladı.
Amerikalı araştırma şirketi Frank N. Magid Associates, geçtiğimiz yıl her on Amerikalıdan birinin internet oyunları içinde kullandıkları sanal kılıç, kıyafet, araç gereç ve benzeri şeyler için yaklaşık 30 dolarlık harcama yaptığını gösteren bir rapor yayınladı.

İnternet üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarını gösteren raporda, ayrıca önümüzdeki yıl, dünya genelinde yapılacak 1 milyar dolarlık sanal harcamaların 200-250 milyon dolarlık bölümünün, Amerikalılar tarafından yapılacağı ön görülüyor.

Peki neden insanlar paralarını elleriyle dokunamadıkları şeyler için harcanıyor? Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü araştırma görevlisi Vili Lehdonvirta, sanal ürünlerin insanların elle dokunamadıkları ama statü, kimlik, aidiyet, sınıf ve performans elde etme gibi ihtiyaçlarına cevap verdiğini söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir