1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gezi Park Bahane, Eğlence Şahane
Gezi Park Bahane, Eğlence Şahane

Gezi Park Bahane, Eğlence Şahane

Taksim Gezi Park eylemine destek olmak amacıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da toplanan bir grubun, tepkisi renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Taksim Gezi Park eylemine destek olmak amacıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da toplanan bir grubun, tepkisi renkli görüntülere sahne oldu. Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu (HAK-DER) öncülüğünde organize edilen davullu zurnalı eylemde halaylar çekildi. Eylemde Afrika kökenli bir grubun davul çalması ise renkli görüntülere sahne oldu. Gösteride eyleme katılan sol derneklerin bayraklarının ağırlıklı olduğu alanda, Türk Halk Müziği ile kalabalık coştu.
Göstericiler, hükümetten gençlerin taleplerine duyarsız kalmamasını istedi. Kalabalık zaman zaman AK Parti aleyhine tezahürat yaptı.

Amsterdam polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde, Surinam kökenli şarkıcıların da kendi enstrümanları ile destek vermesi dikkat çekti.

Emre Ünver isimli Türk vatandaşı, hiç siyasi bir kimliğe sahip olmadan sadece gençlere destek vermek amacı ile eyleme katıldığını söyledi. Ünver " Amaç Türkiye'deki gençlerin direnişine destek vermek, Türkiye'nin daha güzel bir yöne gitmesine destek vermek amacı ile burada bulunuyoruz. Türkiye'de ben herhangi bir partiye bağlı değilim. Herhangi bir partinin gitmesi gibi bir talebimiz olamaz. Yalnız polisin kullandığı şiddete karşı ve demokrasi için Amsterdam Beursplein'deyiz. Amaç tamamen Türkiye'deki gençlere destek amaçlı bir eylem."

HAK-DER Eski Başkanı Muharrem Cengiz, Türkiye'de Gezipark'ında iyi niyetle başlamış eyleme destek vermek amacı ile Amsterdam Beursplein'de olduklarını söyledi. Cengiz " Polisin orantısız güç kullanması ile geniş bir kitle ayaklandı. Bunun sonucunda da Türkiye'nin diğer şehirlerine yayıldı. İnsanların tepkileri demokratik bir tepki. Bunun arkasında bir şey aramamak lazım. Buradaki gençlerimiz hiç bir siyasi parti ile bağlantıları olmadan, Türkiye'de daha çok demokrasi, insan hakları ve özgürlük için bir aradalar. Türkiye'de farklılıklara rağmen birlikte, kardeşçe yaşamak için bu eylemde olmak lazım. Bu konuda çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Bence bu konulara girmemek lazım. Özellikle Başbakan bu konuda daha duyarlı olması lazım. Gençlerin seslerine kulak vermeleri lazım .Daha çok demokrasi, özgürlük ve insan hakları için."

Leyla Demir isimi kadın ise " Başbakanımızdan çok rica ediyoruz. Gençlere gaz sıkılmasın. Onlar yaralanmasın. Biz o gençlerin arkasındayız. Ve onlara da destek veriyoruz. Amsterdam'da insanlar aynen Taksim'deki gibi haksızlığa karşı mücadele veriyorlar. Onun dışında başka hiç bir şey yok. "

Yaklaşık iki saat süren Amsterdam Beursplein'deki eylemde gençlerin beklentilerini ve isteklerini içeren bildiriler okundu. Akabinde sazlar çalındı. Saz eşliğinde halay çeken eylemciler Amsterdam polis gözetiminde olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Gezi Park bahane, eğlence şahane

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.