1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gezi Parkı Eylemi Marka Değerimizi Düşürmek İçin Kullanılıyor
Gezi Parkı Eylemi Marka Değerimizi Düşürmek İçin Kullanılıyor

Gezi Parkı Eylemi Marka Değerimizi Düşürmek İçin Kullanılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemleri rakip ülkelerin yansıtma biçimlerini, Türkiye’nin marka değerlerini düşürmeye dönük çalışma olarak değerlendirdi.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taksim Gezi Parkı için yapılan eylemleri rakip ülkelerin yansıtma biçimlerini, Türkiye’nin marka değerlerini düşürmeye dönük çalışma olarak değerlendirdi. Türkiye’nin marka değerini korumak konusunda, yurtdışındaki muhataplarıyla da görüştüğünü belirten Ömer Çelik, “Büyükelçi ve ataşelerimiz, bu konuda büyük bir performans gösteriyor. Esas işin merkezinde olan sektör temsilcilerinin gayretidir. Ama herhangi bir olumsuzluk havası yok. Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarını arttıran bir ülkedir.” dedi.
Taksim Gezi Park’ında gerçekleştirilen eylemlerin ardından yabancı turistlerin Türkiye’deki rezervasyonlarını iptal ettiğinin gündeme gelmesinden sonra Bakan Ömer Çelik, son durumu görüşmek üzere turizm sektör temsilcileri ile Ankara'da toplantı yaptı.
Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ndeki toplantıya; Türkiye Otelciler Birliği Fedesasyonu Başkanı Osman Ayık, Turist Rehbeler Birliği Başkanı Şerif Yenel, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır,Turizm Restaurant Yatırımcılar ve İşletmeciler Dermeği Başkanı Kaya Demirer, Türkiye Seyehat Acenteler Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Deniz Turizmi Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yusuf Akgül katıldı.

"EYLEMLER MAKRO HEDEFLERİ ETKİLEYECEK"

Toplantıdan önce basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, eylemlerin Türkiye’nin makro hedeflerine etkisinin olacağına dikkat çekti.
Çelik, turizmdeki rakiplerinin dünyada olumsuz hava yaymaya çalıştıklarını vurgulayarak, çeşitli sektörlerdeki rakiplerin, bu olayları yansıtma biçimlerini Türkiye’nin marka değerlerini düşürmeye dönük çalışma olarak değerlendirdi.
Türkiye’nin marka değerini korumak konusunda, yurtdışındaki muhataplarıyla da görüştüğünü belirten Çelik, şunları söyledi: “Büyükelçi ve ataşelerimiz, bu konuda büyük bir performans gösteriyor. Esas işin merkezinde olan sektör temsilcilerinin gayretidir. Ama herhangi bir olumsuzluk havası yok. Türkiye olumlu bir ülkedir. Türkiye ekonomik ve siyasi istikrarını arttıran bir ülkedir.”
Bakan Çelik, Taksim civarında konaklayan turistlerin olumsuz etkilenmeleri konusunda da tedbir aldıklarını kaydetti. Şu anda Türkiye’ye dönük yoğun bir ilginin devam ettiğini ifade eden Çelik, İnşallah bu sezona herhangi bir zarar görmeden atlatacağız.” dedi.

“EYLEMCİLER DE YAKIP YIKANLARA KARŞI”

Ömer Çelik, Gezi Parkı'ndaki eyleme katılan gençlerle dün bir görüşme gerçekleştirdiğini de aktardı.
Temsilci gençlerin de ortalığı yakıp yıkanlara tepki gösterdiklerini aktaran Çelik, Türkiye’nin makro değerine zarar gelmemesi noktasında eylemci gençlerin de hassas olduklarını dile getirdi.
CİHAN

'Gezi Parkı eylemini rakiplerimiz marka değerimizi düşürmek için kullanıyor'

'Gezi Parkı eylemini rakiplerimiz marka değerimizi düşürmek için kullanıyor'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.