1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gezi Parkı Olayları 1960 Darbesi Öncesinde Yaşananlarda Benzerlik Gösteriyor'
Gezi Parkı Olayları 1960 Darbesi Öncesinde Yaşananlarda Benzerlik Gösteriyor

'Gezi Parkı Olayları 1960 Darbesi Öncesinde Yaşananlarda Benzerlik Gösteriyor'

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren Taşkesenli Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve DP Erzurum Milletvekili Fethullah Taşkesenlioğlu'nun oğlu olan Fahrettin Taşkesenlioğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarının 1960 darbesi önce.

A+A-

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren Taşkesenli Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve DP Erzurum Milletvekili Fethullah Taşkesenlioğlu'nun oğlu olan Fahrettin Taşkesenlioğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarının 1960 darbesi öncesinde yaşananlarla benzerlik arzettiğini söyledi. Taşkesenlioğlu, 1960 darbesi öncesinde CHP'nin öğrencileri ve STK'ları çeşitli söylentilerle sokağa döktüğünü ileri sürdü.

DP Erzurum Milletvekili Fethullah Taşkesenli'nin oğlu olan Taşkesenlioğlu, Taksim'de ve ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan olayların 60 darbesi öncesi olayları hatırlattığını ifade etti. Taşkesenlioğlu, mevcut iktidarı sandıkta yenemeyeceğini anlayan CHP'nin, sokak hareketleri hükümeti itibarsızlaştırma hareketini başlattığını savundu. Yaşanan süreçte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerçek bir lider olarak yaşanan kaos ortamından ülkücüleri uzak tutmaya çalıştığına işaret eden Taşkesenlioğlu,"MHP liderini kutluyorum. Gerçek bir lider olarak ülkücüleri sağduyuya davet ederek sokak eylemlerinden uzat tutmala çalışıyor. Maalesef CHP Gezi Parkı olaylarını provoke ederek öğrencileri, STK'ları sokağa döküp hükümeti itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Seçimli, demokratik yollarla hükümetle baş edemeyeceğini anlayan CHP, gezi parkında anarşistelerle birlikte olarak, onlarla ortak hareket ederek darbe ortamına zemin hazırlıyor. Biz bu oyunu 1960 darbesi öncesinde yine gördük. Darbeciler düğmeye bastı. Karanlık, hain ve devlet düşmanı odaklarla CHP işbirliği yaparak gezi parkı eylemlerine destek veriyor. Hükümeti zora sokacak eylemlere imza atıyor. Bizler Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malına ve özel sektöre ait iş yerlerine zarar veren anti demokratik eylemleri tasvip etmiyoruz. Vatandaşlarımızı oynanmakta olan çirkin tuzaklardan uzak durmaya davet ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.