1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Gezi Parkı Oyunlarını Bozalım"
Gezi Parkı Oyunlarını Bozalım

"Gezi Parkı Oyunlarını Bozalım"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Gezi Parkı’ protestolarının bazı gruplar tarafından kullanıldığına işaret ederek “Gelin bu oyunu bozalım" dedi.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Gezi Parkı’ protestolarının bazı gruplar tarafından kullanıldığına işaret ederek, “Gelin bu oyunu bozalım” diye seslendi..

Egemen Bağış, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen dünya çocuklarını kabul etti. Misafir çocuklarla yakından ilgilenen ve Türkçe hünerlerini ilgiyle izleyen Bağış, gazetecilerin, gündemin sıcak konularına ilişkin sorularını cevapladı.

Bağış, Gezi Parkı'nda başlayıp yayılan eylemlere ilişkin, iyi niyetli insanlarla kötü niyetli insanların birbirine karıştığını belirterek, “Tabiri caizse izler birbirine karıştı. Milletimizden bu dönemde itidalli davranmasını talep ediyoruz. Bu oyunları hep birlikte bozalım.”dedi.

Almanya’dan, olaylarla ilgili hükümete yöneltilen eleştirilere karşılık ise Bağış, “Almanya, önce kendine baksın. Kendi ülkesindeki ırkçılık konusunda biraz daha hassas, şeffaf olsunlar. İğneyi önce kendilerine batırsınlar, biz çuvaldızı kendimize batırmaya razıyız.” cevabını verdi.

TÜRKÇE'NİN ÇOCUKLARI BBP'DE...

Türkçe gönüllüsü misafir çocuklar, daha sonra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Destici de çocukların Türkçe'ye olan sevdalarına şahit olduktan sonra gündemi değerlendirdi. Yapılan protestoların provokasyona dönüştüğünü vurgulayan Destici, “Bugün sokaklarda marjinal gruplar var. Hepsinin kafasında, bu süreci halk devrimine çevirmek var. Biz bunun karşısındayız.” açıklamasını yaptı.

BBP Genel Başkanı Destici, göstericiler arasında iyi niyetli insanların da olduğuna dikkat çekerek, “Elbette haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Ancak teröre, şiddete meylederek değil. Yüzlerce ajanın, değişik sermaye gruplarının işin içinde olduğunu biliyoruz. İktidarı beğenmeyebilirsiniz ancak bunu eleştirmenin yöntemi şiddet değildir.” diye konuştu.

CİHAN

Bağış: Gezi Parkı oyunlarını bozalım

Bağış: Gezi Parkı oyunlarını bozalım

Bağış: Gezi Parkı oyunlarını bozalım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.