1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Parkı'ndaki Nöbete Gazlı Müdahale
Gezi Parkındaki Nöbete Gazlı Müdahale

Gezi Parkı'ndaki Nöbete Gazlı Müdahale

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba sabah saatlerinde polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

A+A-

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba sabah saatlerinde polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Parkta bekleyen eylemcileri saat 05.00'te polis ekipleri biber gazıyla müdahale ederek dağıttı. Polisler, direnen grubu TOMA araçlarının püskürttüğü tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Eylemciler de polislere şişe, taş ve sopalarla karşılık verdi. Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan ayrıldı.

Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı. Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına altı. Taksim Gezi Parkı'nın etrafında tedbir amaçlı itfaiye araçları ile 112 Acil Sağlık ekipleri bekletiliyor. Parkın etrafını kuşatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor.

Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Çevredeki iş yerleri ve otellerin camlarının kırıldığı görüldü. Polis ve eylemciler arasındaki gerginlik zaman zaman yükseliyor. CİHAN

Gezi Parkı'ndaki nöbete gazlı müdahale

Gezi Parkı'ndaki nöbete gazlı müdahale

Gezi Parkı'ndaki nöbete gazlı müdahale

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.