Alınan bilgiye göre; Mersin balıkçı barınağında gezi teknesi işleten iki grup arasında yer meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma tarafların yakınlarının da müdahale etmesi ile büyüyerek bıçaklı sopalı kavgaya dönüştü.
Tarafların bıçak çekmesi nedeniyle kavgayı ayırmakta zorlanan polis ekipleri biber gazı sıkarak olayı yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan bir başka teknenin sahibi Hayri Ö. ise kaldırımdan yere düşerek ayağını kırdı. Hayri Ö.'ye ilk müdahaleyi çevrede yetişen vatandaşlar yaptı.
Kavgada vücudunun çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanan Ahmet Y.'ye ise ilk müdahaleyi polisler yaptı. Yaralı Ahmet Y. ve kardeşi Ali Y. Toros Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bıçakla yaralanan Bülent Ecevit E., Yaşar E. ile darp sonucu yaralanan Tahir E. ve kavgayı ayırmaya çalışırken ayağı kırılan Hayri Ö. Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.