1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gineli Bakan: Türkiye İle Gıda Güvenliği Konusunda İşbirliği Yapmak İstiyoruz
Gineli Bakan: Türkiye İle Gıda Güvenliği Konusunda İşbirliği Yapmak İstiyoruz

Gineli Bakan: Türkiye İle Gıda Güvenliği Konusunda İşbirliği Yapmak İstiyoruz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Gine Ticaret Bakanı Mohamed Dorval Doumbouya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

A+A-

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Gine Ticaret Bakanı Mohamed Dorval Doumbouya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Türkiye’de tarım sektörüne yapılan yatırımılar hakkında bilgi alan Doumbouya, özellikle gıda güvenliği konusunda atılan adımlar hakkında anlatılanları ilgiyle dinledi. Türkiye ile gıda güvenliği konusunda işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Gineli Bakan Doumbouya'ya çalışmaları hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, gıda güvenliği konusunda son 10 yılda çok önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek, vatandaşların tarladan sofraya güvenilir gıdaya ulaşmasını güvence altına almak için birçok kanun ve yönetmelik çıkarıldığını söyledi. Gıda konusunda vatandaşın her türlü şikayetini iletebilmesi için Alo 174 Gıda Denetim hattının devreye sokulduğunu hatırlatan Güldal, bu sayede denetimde vatandaşlarında kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi. Taze sebze ve meyvede ilaç kalıntısı problemini çözmek için "Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi" projesini başlattıklarını anlatan İl Müdürü Güldal, “Şu anda proje başarıyla devam etmekte. İzmir’de 17 bin dekar alanda bin 100 üretici tarafından şeftali, kiraz, mandalina, üzüm, domates, hıyar, çilek, erik, patlıcan ve biber üretimi yapılıyor. Bu projeyle hedefimiz, kontrolsüz ilaç kullanımının önüne geçerek taze sebze ve meyvede kalıntı sorununu çözmekti. Büyük oranda hedefimizi gerçekleştirdik. Ayrıca çiftçiler, proje sayesinde çevreye dost bir şekilde tarımsal faaliyete teşvik edilmiş oldu.” diye konuştu.

‘TARIMA YAPILAN YATIRIMLAR ETKİLEYİCİ’

Bakan Doumbouya ise ülkesinde gıda güvenliği konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını, bu konuda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. Ülkeye gıda giriş çıkışlarını kontrol etmekte güçlük yaşadıklarını ifade eden Doumbouya, Türkiye’de tarıma yapılan yatırımlardan etkilendiğini dile getirdi. Gıda laboratuvarı kurmak istediklerini belirten Doumbouya, ziyaretten sonras Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı'nı gezdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.