1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Giresun'a Tübitak Ödülü
Giresuna Tübitak Ödülü

Giresun'a Tübitak Ödülü

Giresun Anadolu İmam Hatip Lisesi, 81 ilden 7 bin 401 projenin katıldığı TÜBİTAK 44.

A+A-

Giresun Anadolu İmam Hatip Lisesi, 81 ilden 7 bin 401 projenin katıldığı TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü.

Coğrafya Öğretmeni Ergün Özkaya´nın rehberliğinde; Merve Gül Yağcı ve Ayşe Demir´in hazırladıkları 'Fındık Kabuğunu Kıracak' projesi TÜBİTAK 44.Ortaöğretim Proje Yarışması'nda dereceye girerek coğrafya alanında Türkiye 2.si oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katıldığı törenle sahiplerini bulan ödüller 81 ilden 7 bin 401 proje üzerinden değerlendirmeye alındı. 'Fındık Kabuğunu Kıracak' adlı projeyle yarışmaya katılan Giresun Anadolu İmam Hatip Lisesi, 7 ay süren proje çalışmasını 12 farklı fındık ezmesi üzerinde tamamladı. Giresun ilinin tamamı dikkate alınarak hazırlanan proje, halkın fındık ezmesine olan talebinin anketle ölçülmesinin ardından 200 kişiyle yüz yüze görüşme tekniği uygulanarak uygulamaya konuldu. 12 farklı tatta fındık ezmesinin üretildiği projede, ezme çeşitleriyle fındığın değerinin artırılacağı yönünde sonuçlara ulaşıldı.

Ortaya koydukları başarının Karadeniz Bölgesi adına elde edilebilecek en büyük başarılardan biri olduğunu söyleyen Giresun Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Dursun Egüney, "Bu başarı, şu ana kadar TÜBİTAK'ın hazırladığı yarışmalarda Giresun'da elde edilebilen en büyük başarıdır. Bu da bizi öncelikle Giresun olarak sonra da okul olarak ziyadesiyle mutlu etmiştir. Projemize başından beri güveniyorduk. Bu sebeple de maddi manevi tüm desteğimizi projeye verdik. Birinciliği bekliyorduk. Ama buruk da olsa ikinciliğe de sevindik." diye konuştu.

Ankara'da yapılan ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, davetliler ile final yarışmasına katılan öğrenci ve öğretmenler iştirak etti. CİHAN

Giresun'a TÜBİTAK ödülü

Giresun'a TÜBİTAK ödülü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.