1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Giresun'da Anaç Sığır Destekleme Primleri Ödendi
Giresunda Anaç Sığır Destekleme Primleri Ödendi

Giresun'da Anaç Sığır Destekleme Primleri Ödendi

Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Talat Çetiner, 2012 yılı Anaç Sığır Desteklemesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üyelerin hesabına aktarıldığını belirtti.

A+A-

Giresun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Talat Çetiner, 2012 yılı Anaç Sığır Desteklemesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üyelerin hesabına aktarıldığını belirtti. Çetiner, geçmiş yıllara nazaran bu yıl daha erken çıkan desteklerin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

    Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği çerçevesinde inek başına 285 TL ödeme yapıldığını belirten Çetiner, “İlimizde ödenen hayvancılık desteklemeleri her yıl olduğu gibi 2012 yılında da artış göstermiş olup bin 479 üyemize sadece anaç sığır desteklemesi olarak toplamda yaklaşık 1 milyon 200 bin lira destekleme ödemesi Birliğimiz aracılığı ile üyelerimize ödenmiştir.’’ dedi.

    2013 YILI DESTEKLERİNDE BİR İLK

    Çetiner, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizlerin de talepleri ve yoğun uğraşları sonucunda büyük işletmelere geçtiğimiz yıl 200 baş hayvana kadar tam, 200 ve üzeri baş havana da yüzde 50 destekleme ödemesi yapılırken, bu yıl bu uygulama değiştirilerek, büyük işletmeler için hayati bir önem taşıyarak 500 baş hayvana kadar tam, 500 baş ve üzeri baş havana da yüzde 50 olarak değiştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

    KALİTELİ KABA YEM EKİMİNE DESTEK

    Çetiner, geçen yıl kaliteli kaba yem bitkilerinde sıkıntılar yaşandığının altını çizerek, "Bu yıl da yaşanmaması için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı arazileri üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere yonca ve slajlık mısırda getirilen desteklerde önemli gelişmeler olduğunu dile getirdi. Çetiner, “Çok yıllık yem bitkilerinden sulu yoncaya 4 yıl boyunca dekar başına 50 lira, kuru yonca ya dekar başına 30 lira destek ödenecektir. Ayrıca sulu slajlık mısıra dekar başına 75 lira ödeme yapılacak olması çok faydalı ve önemli bir gelişme olmuştur.” değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.