1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Giresun'da Tarihi Kaya Kilise Gün Yüzüne Çıkarıldı
Giresunda Tarihi Kaya Kilise Gün Yüzüne Çıkarıldı

Giresun'da Tarihi Kaya Kilise Gün Yüzüne Çıkarıldı

Giresun'daki tarihi ve turistik değerler bir bir ortaya çıkarılıyor. Son zamanlarda tarihi ve turistik yapılar üzerindeki restorasyonlarla dikkat çeken Giresun'da, bir süredir yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından gün yüzüne çıkartılmaya çalışıl.

A+A-

Giresun'daki tarihi ve turistik değerler bir bir ortaya çıkarılıyor.

Son zamanlarda tarihi ve turistik yapılar üzerindeki restorasyonlarla dikkat çeken Giresun'da, bir süredir yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından gün yüzüne çıkartılmaya çalışılan Meryem Ana Kaya Kilise'sinin onarımı da tamamlandı.

Zemin araştırmasının ardından bahçe taşları yenilenen ve merdivenleri yapılan tarihi kilisenin dış cephesinin taş duvarları da temizlenerek derz çekildi. Çatısı onarıldıktan sonra su yolu yapılarak kayadan gelen suyun yüzde 80’i kesilen kilisenin iç bölümünde çelik demirler üzerine alt kısmı gözükecek şekilde şeffaf cam yapıldı.

Şehir meydanına yaklaşık 1 km uzaklıkta yol kenarında bulunan Kaya Kilisede incelemelerde bulunan Vali Dursun Ali Şahin, "İlimizde turizmin canlanması amacıyla hızlı bir çalışma başlattık. Tarihi ve turistik yerler restore edildi. Onarımı yapılan Kaya Kilisesi de bunlardan birisi." dedi.

Duvarları yeniden boyanan ve ortaya çıkarılan tavan fresklerkleri restore edilen kilisenin çevre düzenlemelerinin ardından turizme açılması hedefleniyor. CİHAN

Giresun'da tarihi kaya kilise gün yüzüne çıkarıldı

Giresun'da tarihi kaya kilise gün yüzüne çıkarıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.