21 Ağustos 2026
Altın 7142.18
BIST 14514.82
Dolar 48.0543
Euro 56.1883
Sterlin 65.6492
Ankara 27°C

Girişimcilik Kursunu Bitiren Kadınlar İş Hayatına Hazırlanıyor

Girişimcilik Kursunu Bitiren Kadınlar İş Hayatına Hazırlanıyor
Gaziantep'te düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 100 kadın, iş hayatına atılmaya hazırlanıyor. Şahinbey B

Şahinbey Belediyesi ve İş-Kur işbirliği ile düzenlenen temel girişimcilik eğitimini tamamlayan 100 kişiye sertifika verildi. Meslek Edindirme Projesi kapsamında 25 dalda 590 kişinin eğitim aldığı kursiyerler içinden seçilen 100 kişiye, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından verilen eğitim tamamlandı.

Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kursu, eğitimci Zeliha Ünaldı ve eğitimci Ufuk Evren verdi. İki haftalık kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger ve İşkur Müdürü Besim Eviz verdi.

Girişimcilik eğitimlerine katılan annelerin iyi bir fırsat yakaladığını kaydeden İş-Kur Müdürü Besim Eviz, "Artık sadece beyler çalışmayacak, sizler de bağımsız iş kurarak üretime katılmaya hazır durumdasınız. Bu fırsatı iyi değerlendirebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde, bay ve bayanları kapsayacak girişimcilik kursunu genişleteceğiz. Hepimizin amacı, toplumumuza faydalı olmak. Üretim adına hepimiz el birliği, güç birliği yaparsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Hayatımızdaki sıkıntılı günler hayatın tatlılığı içindir. Sorunlar, çözümlerin hoşluğu içindir." dedi.

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger ise amaçlarının, kadınların istihdamını arttırmak, kadınların kendilerine olan özgüvenlerini sağlamak ve kadınların tüketici konumdan üretici konuma geçmelerini sağlamak olduğuna dikkati çekti.

Diğer sosyal tesislerde 4 bin 500 kursiyerin çeşitli kurslarda eğitim alarak sertifikalarını aldığını anımsatan Ülger, şu anda 12 sosyal tesiste 3 bin 500 kursiyerin çeşitli kurslarda eğitim aldığını kaydetti. Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan bayanlara sertifikaları verildi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir