1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Girişimcilik Tecrübesini Bakü'de Paylaştılar
Girişimcilik Tecrübesini Baküde Paylaştılar

Girişimcilik Tecrübesini Bakü'de Paylaştılar

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Özyeğin Üniversitesi ve Azerbaycan İş Dünyası işbirliğiyle “Sosyal ve Ekonomik Kalkınmada Girişimciliğin Rolü - Türkiye-Azerbaycan Deneyim Paylaşımı” konulu panel düzenlendi.

A+A-

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Özyeğin Üniversitesi ve Azerbaycan İş Dünyası işbirliğiyle “Sosyal ve Ekonomik Kalkınmada Girişimciliğin Rolü - Türkiye-Azerbaycan Deneyim Paylaşımı” konulu panel düzenlendi.

Bakü İş Merkezi’nde gerçekleşen panele Azerbaycan Ekonomik Gelişme Bakan Yardımcısı Samir Veliyev, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, akademisyenler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Panel çerçevesinde her iki ülkeden katılan davetliler, girişimciliğin ekonomik kalkınmaya olan pozitif etkisi konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.
Panelde ayrıca 8 Nisan- 6 Mayıs günleri arasında Türkiye ve Azerbaycanlı öğrenciler arasında aynı anda yapılan Sanal Borsa yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi. Söz konusu yarışmaya Azerbaycan’dan toplam 166 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerin bir ay boyunca kendilerine tahsis edilen 100 bin TL tutarındaki sanal parayla sanal borsada alım-satım yaptı. Yapılan sanal ticaretten en yüksek getiriyi elde eden 3 öğrenci dereceye girdi.

Buna göre Qafqaz Üniversitesi’nden Tebriz Memmedli birinci, Azerbaycan Agrar Üniversitesi’nden Ayhan Hüseyinli ve Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi’nden Tural Rüstemov üçüncü olarak ödül aldılar.

Panelin sonunda basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Coşkun, Türkiye'deki ekonomik direncin ana unsurunun işverenler olduğunu söyledi. Coşkun, ''Küçük ve orta ölçekteki işverenlerin girişimciliği, inovasyona dayalı üretkenliği, ekonomimizin direncini arttırmış ve bu günkü seviyeye gelmemizi mümkün kılmıştır''dedi.
Rektör Erhan Ekut da Azerbaycan'ın toplum yapısı, demografi ve eğitim seviyesi olarak Türkiye'ye benzediğini söyledi. Erkut '' bu benzerliklerden dolayı Türkiye'deki deneyimlerin Azerbaycan'da da uygulanabileceğini düşünüyoruz.''dedi. Erkut birikimlerimizi anlatarak Azerbaycan'a bilgi ve eğitim değişimi hedeflediklerini söyledi.

CİHAN

Girişimcilik tecrübesini Bakü'de paylaştılar

Girişimcilik tecrübesini Bakü'de paylaştılar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.