18 Aralık 2025
Altın 5961.265
BIST 11330.57
Dolar 42.7325
Euro 50.2787
Sterlin 57.4682
Ankara 8°C

Gizli tanıktan önemli itiraflar

Gizli tanıktan önemli itiraflar
Kimliğini açıklayan gizli tanıktan önemli itiraflar: "Özdemir Sabancı, Kürt raporu yüzünden öldürüldü!"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesinin tamamlanmasının ardından gizli tanık ifadesinin alınmasına geçildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, gizli tanık İsmet'in, gizli tanık odasında hazır bulunduğunu belirterek, "Kendi isteği ile sesi bozulmadan görüntüsü bozularak duruşma salonuna yansıtıldı." açıklamasını yaptı. İsmet'in kimlik tespitinin gizli tanık odasında alındığı belirtildi. Doğru söyleyeceğine ilişkin yemini yaptırılan İsmet, ifadesine geçmeden önce bir açıklama yapmak istediğini dile getirdi.

Başkan Özese'nin yönlendirmesi ile isminin Semih Genç olduğunu belirten tanık, bu isimle de daha önceden mahkemeye gelerek duruşmada ifade verdiğini anlattı. Tanık Genç, gerçek ismi ile verdiği ifadesinde ayrıntılı olarak anlatımlarda bulunduğunu belirterek bu ifadesini tekrar ettiğini anlattı.

Başkan Özese, "Semih Genç adıyla verdiğiniz ifadenize eklemek istediğiniz bir konu var mı?" diye sordu. 5 Temmuz 2012 tarihinde verdiği bu ifadesinde DHKP-C itirafçısı olduğunu söylediğini belirten Genç, Sabancı konusuyla alakalı eklemek istediği bazı ifadeler olduğunu söyledi. Genç, "DHKP-C, Sabancı suikastını Buca Cezaevi'nde 3 kişinin öldürülmesi üzerine gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Ben Romanya'da Fehriye Erdal ile aynı evde kaldım. Fehriye Erdal, Buca olaylarından 3-4 ay sonra Sabancı Center'de işe girip istihbarat çalışmalarına başlamıştı." dedi. Genç, Özdemir Sabancı'nı öldürülmesinin en temel nedeninin ise "Sabancı'nın Kürt raporunu açıklamasından devletin derinlerinin rahatsız olması." şeklinde yorumladı.

Genç, "Bekaa'daki kampta 80-90 kişilik Dev-Sol militanlarını eğiten Muzaffer Mehmet Çiler, Mecnun Suna ve Yakup isimli subaylar olduğunu teşhis ettim, gördüm." iddiasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir