1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gökova Bisiklet Turu Başladı!
Gökova Bisiklet Turu Başladı!

Gökova Bisiklet Turu Başladı!

Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Gökova Bisiklet Turu" yerli ve yabancı 220 bisikletçinin katılımıyla başladı.

A+A-

Muğla Bisiklet Derneği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Gökova Bisiklet Turu" yerli ve yabancı 220 bisikletçinin katılımıyla başladı.

Konakaltı Kültür Merkezi'nde, bisiklet turuyla ilgili yapılan tanıtım toplantı yapıldı. Toplantıya, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Muğla Bisiklet Derneği yöneticileri ve tura katılacak olan yerli ve yabancı bisikletçiler katıldı.

Belediye Başkanı Gürün, Türkiye'nin bisiklet sporu için mükemmel bir doğaya sahip olduğunu belirterek, "Her zaman farklı bir kulvarın bulunabileceği bir bölge. Muğla’da da çok farklı alanlar var. Biz genellikle turizmi, deniz, kum ve güneş ile yaptığımız için kulvarı da hep deniz kenarına indiriyoruz. Yüzde 68’i orman olan ve 195 ören yeri olan Muğla’da özgün yaşamın devam ettiği ve görülmeye değer alanların da görülmesi ve gezilmesinde yarar var. Bu alanlarda da çok iyi turlar yapılabilir. Bu alanların da değerlendirilmesini istiyorum. Pedallarınız güçlü olsun." dedi.

Vali Güvençer de bisiklet organizasyonun hafızalarda kalan en güzel anı olarak kalacağını ifade ederek, "Bisiklet turunu keşfetmek, anlamak anlamında insanlığa verilmiş en güzel imkânlardan birisidir. Doğada gezerken, doğayı seyirci kalarak değil, doğa ile beraber nefes almak, kuş ile birlikte uçmak, o anı paylaşmak lazım. Bisiklet turunda efor sarf ederek bu muhteşem oluşumun içerisinde insan varlığının değerini değer katıyorsunuz. Burada yaptığınız etkinlik son derece kıymetli olarak görüyorum. İnsanoğlu keşfetmeli. Muğla’da bunun için çok önemli bir bölge." diye konuştu.

Gökova Bisiklet Turu, Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Tur, Ula ilçesi, Akyaka, Ören, Bodrum, Datça ve Marmaris güzergahında devam ederek, 22 Haziran Pazar günü tamamlanacak. CİHAN

Gökova Bisiklet Turu başladı

Gökova Bisiklet Turu başladı

Gökova Bisiklet Turu başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.