17 Aralık 2025
Altın 5959.383
BIST 11286.81
Dolar 42.718
Euro 50.2088
Sterlin 57.1685
Ankara -1°C

Göksunlu Çiftçilerin Yeni Sloganı: Meyvenin Âlası, Göksun'un Elması

Göksunlu Çiftçilerin Yeni Sloganı: Meyvenin Âlası, Göksun'un Elması
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 1. Göksun Elma Festivali düzenlendi. Festival kapsamında tertip komitesi ve vatandaşlar Göksun Belediyesi önünden festival alanına yürüyerek geldi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 1. Göksun Elma Festivali düzenlendi. Festival kapsamında tertip komitesi ve vatandaşlar Göksun Belediyesi önünden festival alanına yürüyerek geldi.

        Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun'da yetişen tarım ürünlerine marka değeri kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
Haziran ayı itibariyle 'Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği' temasıyla yola çıktıklarını belirten Pehlivan, "Çilek yetiştiriciliğini geliştirme projesi çok şükür başarılı bir şekilde devam ediyor, çiftçimizin yüzü gülüyor. Bağcılıkla ilgili örnek bahçeler de kurduk. Bugün de Göksun için marka ürün niteliği taşıyan elmanın festivalini yapmanın sevincini, mutluluğunu taşıyoruz. Göksunlu için elma elmastır. Elmas nasıl ki en kıymetli taş ise elma da Göksunlu için en az elmas kadar en kıymetli üründür. İlçemizde bir milyon civarında elma ağacı, yaklaşık yıllık 35 bin ton da üretim söz konusudur. Her yıl özel idare destekli fidanlarla birlikte yaklaşık 100 bin yeni fidan dikilmektedir." dedi.

        Festivalde 2 kategoride en iyi elma ve en iyi elmalı pasta yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gelecek sene muhtemelen en iyi bahçe yarışması ve benzeri yarışmalar da düzenleyebiliriz. Katılan bütün ürünler son derece güzel. Amaç üretim ve kaliteyi teşvik etmektir."

        Konuşmalardan sonra halk oyunları ekipleri gösteri sundu, konser verildi. 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren üreticiler ödüllendirildi. Festivalin açılışına Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Hurç, Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç, Göksun Emniyet Müdürü Ali Uzun, Göksun MYO Organik Tarım Bölüm Başkanı Selma BoyacıI katıldı. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir