Ortadoğu'da barışın sağlanması amacıyla yoğun bir diplomasi trafiği yaşanırken İsrail işgali altındaki Golan'da yaşayan Suriyeliler anavatanlarını ziyaret etti. Kara yolu ile sınır geçişi yapan Suriyeliler 200'ü kadın 697 kişiden oluşuyor. Golan'da yaşayan Suriyeliler yaklaşık 40 yıldan sonra ilk defa Suriye'yi ziyaret ediyor.
Golanlıların Suriye'ye girişi Fransa ve ABD'nin Ortadoğu barış süreci konusunda yoğun bir diplomasi yürüttüğü döneme denk gelmesi bakımından önem taşıyor.
Öte yandan ABD Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell geldiği Şam'da bu gün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından kabul edilecek. Ortadoğu barış sürecinin ele alınacağı görüşmede Suriye tarafının görüşmelerin yeniden başlatılması amacıyla Golan'ın iadesi ve İsrail'in Haziran 1967 sınırlarına çekilmesini şart koşuyor.
