22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0618
Sterlin 65.441
Ankara 20°C

Görev Süresi Dolan Rus Helikopter Ve Ekibi Manavgat'tan Ayrıldı

Görev Süresi Dolan Rus Helikopter Ve Ekibi Manavgat'tan Ayrıldı
Antalya'nın doğu ilçelerinde olası yangın için Manavgat'ta konuşlanan Rus helikopter ve 5 pilotu bölgeden ayrıldı. Manavgat

Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, Rus helikopterin 20 Ekim tarihi itibariyle anlaşması sona erdiği için görev süresinin bittiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün Antalya'nın doğu ilçelerindeki olası yangınlar için Manavgat Türkbeni mevkiinde yaz aylarında helikopter konuşlandırdığını belirten Ali Bahşi, helikopterin orman yangınlarında 3 ton su taşıdığını ifade etti. Mevsim sıcaklığına göre Rus helikopterin Türkbeleni'nde 15 Haziran-15 Ekim tarihleri arası Manavgat'ta bulunduğunu belirten Bahşi, duruma göre bu sürenin bazen 10 gün uzatılabildiğini kaydetti.

Anlaşmaya göre, belirtilen tarihler içinde helikopterin uçuş yaptığını bildiren Bahşi, bu bölgede meydana gelen 10 orman yangınında toplam 13,5 hektar alanın yandığını belirtti.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir