Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından 11 Ağustos'ta görevinden alınan Çorum Meslek Yüksek Okulu'nun 30 yıllık müdürü Prof. Dr. İrfan Çağlar, 'keyfi ve hukuksuz' olarak açıkladığı görevden alınma kararını yargıya taşımıştı.
Çorum Bölge İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkemenin kararının ardından Prof. Dr. Çağlar, bugün görevine geri döndü.
Göreve gelir gelmez MYO'da bir basın toplantısı düzenleyen İrfan Çağlar, Rektör Kılıçkaplan tarafından keyfilik yönü ağır basan bir kararla görevden alınmasının hiçbir gerekçeye ve soruşturmaya dayanmadığını söyledi. Çağlar, "Sosyal, insani ve kurumsal itibarıma saldırı olarak düşündüğüm bu işlemin düzeltilmesi için idari yargıya başvurdum. Yaşanan süreç içerisinde verilen hukuk merkezli mücadele, makam ve mevki kurtarma mücadelesi değildi. Mücadelem, itibar ve onur mücadelesiydi. Hukuk, bu onur ve itibarı bana iade ederek, maksadın hasıl olmasına katkı sağladı." dedi.
MYO'nun kendisi için onur, itibar ve referans olduğunu hatırlatan Çağlar, istifasını ise şöyle açıkladı: "Gelinen bu noktadan sonra şahsımın mevcut yönetim altında görev alması tenezzül anlamına geleceğinden, şimdiye kadar yapılan ve bundan böyle yapılması muhtemel hukuksuzluklara ve yanlışlara ortak olmamak adına bugün başladığım MYO Müdürlüğü görevinden ayrılıyorum. 30 yıllık idarecilik hayatımda yanımda olan, bana katkı sağlayan tüm dostlarıma ve Çorum kamuoyuna teşekkür ediyorum."
"REKTÖR İSTESEYDİ BU GERGİNLİK YAŞANMAZDI"
30 yıllık idarecilik görevi boyunca 6 farklı rektör ile çalıştığını anlatan Prof. Dr. İrfan Çağlar, önceki rektörlerin, görevde kalması konusunda ısrar ettiğini hatırlattı. Yaşanan gerginlikler hakkında da düşüncelerini açıklayan Çağlar, "Sayın Rektör benimle uyumlu çalışamadığını söyleseydi istifa ederdim. Dolayısıyla bu gerginlik yaşanmazdı ve alacağı kararın da önü açılırdı." dedi.
Yöneltilen bir soru üzerine MYO'daki mescit kapatılması konusuna da değinen Çağlar, şunları ifade etti: "Din ve vicdan özgürlüğü varsa mescit de olmalı. Türkiye artık bu korkulardan kurtulmalı. Sadece Müslümanlar için değil başka dinlerden öğrenciler olsa ve talep etse onlar için de ibadet yerleri açılmalı."
Çağlar'ın yerine Rektör Kılıçkaplan tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden geçiş yapan Doç. Dr. Menderes Suiçmez atanmıştı. MYO Müdürlüğü'nden ayrılan İrfan Çağlar, bundan sonra Hitit Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Başkanı olarak görevini sürdürecek.