18 Ağustos 2026
Altın 6767.37
BIST 14132.06
Dolar 47.9114
Euro 55.4652
Sterlin 64.6038
Ankara 15°C

Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu Açıldı

Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kursu Açıldı
Toroslar Belediyesi, daha önce AB desteğiyle yürütülen Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu Projesi'nin ardından Mersin'deki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görme engelli personele bilgisayar alanında eğitim vermeye başladı. Türkiye Görme Eng

Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ve Toroslar Belediyesi ile Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği yeni bir sürdürülebilir projeyle, Mersin'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 15 görme engelli personeli kapsayan 4 aylık bilgisayar eğitimi başladı.

Kursiyerler; Toroslar Belediyesi tarafından 2008 yılında Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi'ne tahsis edilen binada, Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü hocaları tarafından verilecek 4 aylık eğitimin ardından, bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olacaklar.

Kurs merkezini ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, engellilerin de kendi kendilerine yetebileceklerini göstermek adına böyle bir eğitim sürecine başladıklarını ifade etti.

Herkesin bilgi çağını yakalaması gerektiğini vurgulayan Tuna; "Geçen 7 yıl içerisinde engellilerin önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla özellikle AB fonlarından aldığımız hibelerle bir takım projeler gerçekleştirdik. Mersin'de yaşayan 80 görme engelliyi hedef alan bu projede, rehberlik, rehabilitasyon ve iletişim, toplumsal bütünleşme faaliyetleri (bağımsız hareket), bilgisayar, santral operatörlüğü ve masörlük eğitimlerinin verilmesini sağladık.Toroslar Belediyesi olarak vizyonumuz, bilgi çağını toplumun her katmanındaki insanın takip etmesidir. Sürdürülebilir olan bu proje kapsamında şimdi de kamu kurum ve kuruşlarında çalışan 15 görme engelli personel, bilgisayar eğitim alacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Görme Engellileri Derneği Mersin Şube Başkanı Fikret Özkaya ise görme engellileri topluma kazandırmayı ve onları toplumla bütünleştirmeyi hedefleyen çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini bildirdi. Bu konuda kendilerine destek çıkan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ve İŞKUR Mersin İl Müdürlüğüne teşekkür eden Özkaya, proje ile görme engellilerin topluma kazandırılmasını hedeflendiklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir