1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül: Afyonkarahisar'ı Çok Gelişmiş Ve Değişmiş Buldum
Gül: Afyonkarahisarı Çok Gelişmiş Ve Değişmiş Buldum

Gül: Afyonkarahisar'ı Çok Gelişmiş Ve Değişmiş Buldum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi temas ve incelemeler için Afyonkarahisar’a geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi temas ve incelemeler için Afyonkarahisar’a geldi. Abdullah Gül, Afyonkarahisar'ı çok gelişmiş ve değişmiş bulduğunu belirtti. Gül, valilikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’ndan brifing aldı. Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun desteğiyle kentin en önemli sorunları arasından yer alan Akarçay’a 10 bin fidan dikileceğini söyledi. Balkanlıoğlu, Gül’ün şehre gelişinin şerefine 200 öğrenciye de burs bağladıklarını kaydetti.

    Afyonkarahisar’ı ziyaret ediyor olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'ın Kocatepe’yi bağrında barındıran ve Büyük Taarruz'un başladığı, Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunun açıldığı bir yer olduğunu ifade etti. Abdullah Gül, "Dolaysıyla Afyonkarahisar’ın Kocatepe’nin tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. Böyle bir şehri Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ediyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ziyaret soğuk kış gününe denk geldi. Ancak Afyonkarahisar’ın da kışları meşhurdur, bir taraftan da sağlamdır. İnsanları da çok çalışkandır." dedi. Gül, "Başarılarıyla gurur duyduğumuz bir şehirdir. Daha önce siyasi hayatım da defalarca gelip gittiğim bir şehrimizi havadan görürken ne kadar değiştiğini yollarıyla, imarıyla her şeyiyle çok daha güzelleştiğini görmekten ayrıca büyük bir memnuniyet duydum. Bu vesileyle Afyonkarahisarlılara sevgi saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

    "BELEDİYENİN HİZMETLERİNİ ÖNEMSİYORUM"

    Gül, valilik sonrasında belediyeyi ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından şehrin gelişimiyle ilgili bilgiler verildi. Başkan Çoban, bu gezi anısına 50 öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Çoban, “Bu sene ilk defa yurt dışından üniversitemize öğrenciler geldi. Özellik Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerden seçtik. Maddi durumu çok zor durumda olanla var. Bunun yanında şehrin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak ciddi projelerimiz var. Bunları da hayata geçirdiğimiz de kentimiz termalin, sporun, kültürlerin başkenti olacaktır." şeklinde konuştu.

    Abdullah Gül de şehirlerin yaşanabilir hale gelmesinin, insanların rahat hizmet almalarının belediyelerin verdiği hizmetlerle doğru orantılı olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’ın tarihte çok önemli meselelere ev sahipliği yapan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunu açmış bir şehir olduğunu ifade eden Gül, şehrin de buna yakışır güzellikte olmasının herkesin arzusu olduğunu kaydetti.

    Gül, “Buranın imar faaliyetleri, alt yapı hizmetlerinin hep beraber yeninden inşa etmeliyiz. Her şehrin kendisine ait simgeleri vardır. Buranın da simgeleri buranın tepeleridir, hisarlarıdır. Bazen ararsınız bulamazsınız böyle yerleri. Bütün bu yerlerin muhafaza edilmesi konusunda çalışmaların yapılacağından eminim. Şehre çok gelip gittim, şehri tanıyorum. Herkese şehrine sahip çıkmalı. İnsanların daha iyi hizmet alması için partiler üstü dayanışma her zaman olmalıdır." diye konuştu. CİHAN

Gül: Afyonkarahisar'ı çok gelişmiş ve değişmiş buldum

Gül: Afyonkarahisar'ı çok gelişmiş ve değişmiş buldum

Gül: Afyonkarahisar'ı çok gelişmiş ve değişmiş buldum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.