1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül: Çevrenin Tartışmalara Neden Olması Gelişmiş Ülke Olduğumuzu Gösterir
Gül: Çevrenin Tartışmalara Neden Olması Gelişmiş Ülke Olduğumuzu Gösterir

Gül: Çevrenin Tartışmalara Neden Olması Gelişmiş Ülke Olduğumuzu Gösterir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Çevre meselesinin bu denli tartışmalara neden olması aslında gelişmiş bir ülke olduğumuzun göstergesidir.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Çevre meselesinin bu denli tartışmalara neden olması aslında gelişmiş bir ülke olduğumuzun göstergesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ve üyelerini 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Çevre Komisyonu’ndan kabule ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede Taksim Gezi Parkı merkezli yaşanan olayların da gündeme geldiği belirtildi. Ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'ün, ''Çevre meselesinin bu denli tartışmalara neden olması aslında gelişmiş bir ülke olduğumuzun göstergesidir. Çevre konusunda verilen refleksler, gelişmiş demokrasilerin verdiği doğal reflekslerdir. Dünün Türkiyesi'nde faili meçhulller konuşulurken, bugünün Türkiyesi'nde çevre konuşuluyor.'' şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Türkiye’de çevre bilinci oluşturulmasının öncelikle TBMM’den başlaması gerektiğini belirten Gül, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan uygulamalar hakkında kısaca bilgi verdi.

Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ise gündemdeki olayların çevreyle ve çevrenin korunmasıyla çelişen üzücü tablolara yol açtığı, çevreye en büyük zararı eylemcilerin verdiğini belirtti. Hayat hakkının her canlı için kutsal ve dokunulmaz olduğunu belirten Kaya, bu bağlamda TBMM’nin de en önemli görevlerinden birisinin bu dokunulmazlığın çerçevesini belirlemek olduğunu söyledi.

Çevrenin korunmasının sadece mevzuat düzenlemeleriyle ve uygulamalarla sağlanamayacağını belirten Kaya, insanlarda çevre bilincine yönelik bir algı oluşturulması gerektiğini vurguladı. CİHAN

Gül: Çevrenin tartışmalara neden olması gelişmiş ülke olduğumuzu gösterir

Gül: Çevrenin tartışmalara neden olması gelişmiş ülke olduğumuzu gösterir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.