1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül noktayı koydu: Aday olmayacağım
Gül noktayı koydu: Aday olmayacağım

Gül noktayı koydu: Aday olmayacağım

Köşk için yeniden aday olup olmayacağı aylardır merak edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Koşusu ödül töreninin ardından cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soruları cevapladı.

A+A-

"Cumhurbaşkanlığına devam edecek mi Abdullah Gül, yoksa Başbakanlık için mi adınız geçiyor?" sorusu üzerine Gül, "Ben aday olmayacağım. Bunu aslında 30 Mart mahalli seçimlerinden önce de biz aramızda konuşmuştuk Tayyip Bey'le, kendisine de söylemiştim. Dolayısıyla aday olmayacağım. 28 Ağustos'ta inşallah görev sürem bitecek benim" dedi. Gül, Başbakanlık için durumun ne olacağının sorulması üzerine de "Onlar sonra kendi aramızda konuşacağımız konular" diye konuştu. "Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı" ile ilgili soruya Gül, "Ben şimdi bu kadar söylemiş olayım. Onları artık önümüzde göreceğiz, işte duyulacak" karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, "Başbakanlık için teklif gelirse tavrınız ne olacak?" sorusunu ise "Sonra görüşeceğimiz konular" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu (dün) akşamki görüşmeden gelişme bekleyebilir miyiz?" sorusu üzerine de "Konuşacağız tabi, istişare edeceğiz" dedi. Gül, "Başbakanlık için teklif gelirse, Başbakan Erdoğan tarafından" sorusuna karşılık da "Bunlar sonra konuşacağımız konular" ifadesini kullandı.

HUBER KÖŞKÜ'NDE SON İSTİŞARE
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan dün Tarabya'daki Huber Köşkü'nde görüştü. Yaklaşık 45 dakika süren buluşma, AK Parti'nin yarın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde ikilinin son istişaresi olarak değerlendirildi.(sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.