1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül'den 5 Kritik Talimat
Gülden 5 Kritik Talimat

Gül'den 5 Kritik Talimat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül DDK'den dinlemeler, yolsuzluk, devlet sırrı, hâkim ve savcıların işe alımı, imar-rant uygulamaları konusunda araştırma istedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) kriptolu dinlemeler, yolsuzluk, devletin sırları-gizlilik dereceleri, kentrant- imar uygulamaları ile kariyer meslek uygulamalarına ilişkin inceleme talimatı verdi.
KRİPTOLU DİNLEMELER: İletişimin dinlenmesi ve tespitine yönelik kurumsal ve mevzuat kapasite değerlendirilecek. Uygulamaların hukuka uygunluğu için alınacak tedbirler belirlenecek. Kamuda kriptolu iletişim cihazları kullanımına yönelik uygulama ve standartlar denetlenecek.
YOLSUZLUK: Kamu yönetiminin etkin ve düzenli çalışmasını ve yolsuzlukla mücadele kültürünün yozlaşmasına yönelik uygulamaların önlenmesi, hukuka uygun davranışların pekiştirilmesini sağlayacak denetim yapılacak. Yolsuzlukla mücadeleye dair mevzuat ve kurumsal yapıların etkinliği gözden geçirilecek, zafiyetler incelenecek.
KENT-RANT-İMAR ANALİZİ: İmar düzeninin yozlaşmaktan korunarak kentsel gelişmenin sürdürülebilirliği için rantlar incelenecek. İmar rantlarının dağıtımına ilişkin yeni yöntemler, kent planlama ve imar değişikliklerinde toplumsal katılım, denetim, yöntem ve araçları araştırılacak.
KARİYER MESLEKLER: Kamu yönetiminin ihtiyaçlarının karşılanması, ayrımcılığın önlenmesi ve fırsat eşitliğini sağlamak için kariyer mesleklere (hâkim ve savcı, kaymakam, müfettiş, denetçi ve uzman gibi özel yarışma sınavı ile girilen meslekler) giriş ve adaylık süreçleri mercek altına alınacak.
DEVLET SIRLARI: Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, devlet sırrının tanımı ve kapsamına ilişkin yeni yaklaşımlar, devlet sırrı uygulamaları ve korunması yöntemleri, kurumsal yapı ve mevzuat ihtiyaçları, kamu yönetiminde gizlilik derecesine yönelik uygulamalar araştırılacak..(Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.