1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gümrük Bakanlığından flaş açıklama
Gümrük Bakanlığından flaş açıklama

Gümrük Bakanlığından flaş açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan flaş basın açıklaması... Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 176 kişi açığa alındı.

A+A-

BASIN AÇIKLAMASI

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine, Hükümetimize, millî iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu terörist saldırı devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.

Bu olay göstermiştir ki, mezkûr terör örgütü ile bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir şekilde mücadele edilmeli ve bu örgütün bütün faaliyet alanları ortadan kaldırılmalıdır.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, Müsteşar Yardımcısı,Müfettiş, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Yurt Dışı Gümrük Müşaviri, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü, Ticaret İl Müdürü, Gümrük Müdürü, Şube Müdürü, Şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişi açığa alınmıştır.

Buna ilaveten Bakanlığımız ilgili kuruluşu Rekabet Kurumu’nda Rekabet Kurulu Üyesi, Baş Uzman ve Danışman olmak üzere 8 kişi açığa alınmıştır.
Toplam 184 kişi açığa alınmıştır. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatılmıştır.

Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma devam etmektedir.

Kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.

Saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum