18 Aralık 2025
Altın 5961.265
BIST 11330.57
Dolar 42.7325
Euro 50.2787
Sterlin 57.4682
Ankara 8°C

Gümrük sahasında uzun kuyruklar oluştu

Gümrük sahasında uzun kuyruklar oluştu
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen gurbetçiler, gümrük sahasında uzun kuyruklar oluşturdu.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçilerin bir bölümü, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı. Gurbetçiler gümrük sahasında yaklaşık 1,5 kilometre kuyruk oluşturdu. Polis ekipleri ve yetkililer otomobilleri 6'şarlı sıralara dizerek kontrollü geçişleri sağlıyor. Gurbetçilerden Hüseyin Akıllı, her yıl benzer sıkıntıları yaşadıklarını belirtti.

SIKINTI BULGARLAR'DA

Yaklaşık 6 saatten bu yana gümrükte çıkış yapmak için beklediğini anlatan Akıllı,''Türk tarafında işlemlerimizi bitirdik. Fakat Bulgar tarafında sıkıntı var. Buradaki uzun kuyrukların sebebi de onlar. Bu sıcakta çile çekiyoruz'' dedi. Mehmet Ali Tan da, İzmir'den 8 saatte Kapıkuleye geldiğini, 6 saatten beride gümrükte çıkış yapmak için beklediğini söyledi. Başka hiçbir gümrük kapısında bu kadar çile çekmediklerini ifade eden Tan, Bulgar yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Gümrük yetkileri, gurbetçilerin Kapıkule'den çıkışlarının Eylül ayı başına kadar sürmesini beklediklerini söyledi.

4 BİN ARAÇ ÇIKTI

Yetkililer, sınır kapısında yoğunluk olmaması için Bulgaristan'ın Kapitan Andreova Sınır Kapısı yetkilileriyle görüştüklerini, yaşanan sıkıntının Türk gümrüğünden kaynaklanmadığını bildirdi. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 24 saatte 3 bin 717 aracın giriş, 4 bin 780 aracın ise çıkış yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir