16 Aralık 2025
Altın 5881.72
BIST 11354.27
Dolar 42.7059
Euro 50.2326
Sterlin 57.2287
Ankara 4°C

Gümrükte Büyük Operasyon

Gümrükte Büyük Operasyon
Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı gümrüklerde 6 ayda, 36 ayrı olayda, 141 milyon 625 bin 230 adet kaçak filtreli sigara kağıdı ele geçirildi!!

Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kılıç, yaptığı açıklamada; 2010 yılında Kapıkule Gümrük Sahası'nda 23, Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda 8, İpsala Gümrük Sahası'nda 3, Dereköy, Pazarkule Sınır Kapıları'nda birer olmak üzere 36 ayrı olayda 141 milyon 625 bin 230 adet muhtelif sigara filtresi ve filtreli sigara kağıdı ele geçirildiğini söyledi.

Kılıç, kaçak geçirilen filtreli sigara kağıtlarının daha sonra tütün doldurularak piyasaya sürüldüğünü ifade ederek, "Filtreli sigara kağıdının gümrük vergileri açısından fazlaca bir vergi tutmadığı düşünülebilir. Ancak, filtreli boş sigara kağıdını gayri yasal yollardan Türkiye'ye sokanlar, tütünle birleştirmek suretiyle, iç piyasaya sunmaktadırlar. Bu yakalanan filtreli sigara kağıtları tütünle doldurulup, sigara halinde piyasaya sunulmuş olsaydı, gümrük ve resim vergileri bakımından 28 milyon 236 bin TL tutmuş oluyordu. Bunlar satılmış olsaydı, devletin yasal vergi kaybı 28 milyon 236 bin TL olacaktı" dedi.

"Tütün ve alkol denetim altındadır. Bunun üretimini yapan ve ithal edecek olan şirketler Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan uygunluk ve işletici belgesi almak zorundadır. Yakalananların bu özelliğe taşımadığı görülmektedir. Özellikle 2010 yılının başından beri artış yaşandığını görülen filtreli sigara kağıdı müsteşarlığımızca geçtiğimiz aylarda riskli eşyalar arasına alındı” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir