GÜMRÜKTE MİRAS OPERASYONU
'MİRAS' Operasyonu gümrüğe dayandı!!
Ankara Mali Büro ekiplerine gelen ihbar üzerine, sekiz aylık kapsamlı bir istihbarat çalışması sonucunda 15 Ocak'ta Ankara, İzmir, Antalya, Zonguldak ve Nevşehir illerinde 'MİRAS' adı verilen operasyonla ilgili olarak düğmeye basıldı.
Şebekenin lideri olduğu öne sürülen S.G., şebekenin gümrükteki işlerini takip ve yardım ettiği iddiası ile gümrük memuru C.G. ve diğer şebeke elemanları gözaltına alındı.
İddiaya göre, şebeke elemanlarının Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde oturan Türk vatandaşlarıyla bağlantıya geçerek anlaşma yaptıkları; ölmüş veya ölüm döşeğinde olan kişilerin yakınlarıyla komisyon karşılığında anlaşarak sahte evrak düzenledikleri; otomobil aldıkları; termi hakkı kullanarak otomobilleri gümrüksüz ülkeye soktukları ve daha sonra sattıkları; bu yolla ülkeye sokulan 21 otomobilin ele geçirildiği ve operasyonların devam ettiği bildirildi.
Emniyette sorgulanan 12 zanlıyla ilgili olarak ise, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk işlemlerinin yapıldığı belirtildi.
www.etkihaber.com ÖZEL HABERİDİR!!