Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan Gümüşhane Üniversitesi'nin 2010 Yılı Tasarı Bütçesi içerisinde yer alan yatırım bütçesi 8 milyon TL olan 2009 yılına göre iki kat artarak 16 milyon 250 bin TL'ye ulaştı.
Yatırım bütçesi ile birlikte diğer bütçe kalemlerinde gerçekleşen artışa bağlı olarak yeni kurulan üniversiteler arasında en yüksek payı Gümüşhane Üniversitesi aldı. Üniversitenin 2009 yılında 20 milyon 972 bin TL olan toplam bütçesi ise yüzde 38'lik bir artışla 2010 yılında 28 milyon 860 bin TL oldu.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversite olarak kısa zamanda eğitim-öğretim açısından gerekli olan bütün fiziki ve sosyal yapılanmayı tamamlamak istediklerini belirterek, bu amaçla ekip olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Rektör Günaydın, hükümet başta olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu tarafından sağlanan desteğin daha azimli çalışmaları için güç kaynağı olduğunu vurguladı. Rektör Günaydın, bütçe rakamlarındaki artışın bu desteğin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. (CİHAN)