FBKM Tiyatro Topluluğu 'Türkmen Düğünü' isimli oyunla seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ali Yörük'ün kaleme aldığı iki perdelik oyun, 27 Mart akşamı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.
Yeliz Yeşil Dereli'nin yönetmenliğini yaptığı Türkmen Düğünü isimli oyun ücretsiz olarak gösterilecek. Oyunla ilgili bilgi veren FBKM Müdürü Muammer Şahin, bu sezon 4 oyunla seyircinin karşısına çıkacaklarını açıkladı. Geçen hafta 'Teneke' isimli oyunla sezonu açtıklarını anlatan Şahin, Fethiyelilere en iyisini sunmak için çalıştıklarını belirtti.
Toplulukta yer alan oyuncuların büyük bölümünün farklı meslek dallarında çalıştığını aktaran Şahin, "Türkmen Düğünü oyunu hazırlıklarını 4 aydır sürdürüyoruz. Bu emeğimizin karşılığı olarak cumartesi günü seyirciyle buluşuyoruz. Oyunda yer alan oyuncularımızın büyük bölümü gündüz kendi işlerinde çalıştıktan sonra kendi vakitlerinden çalıp Türkmen Düğünü oyununa hazırlanıyorlar." dedi.
Oyunun yönetmenliğini yapan Yeliz Yeşil Dereli ise FBKM Tiyatro Topluluğu'nun bu yıl çıtasını yükselttiğini söyledi. Tüm Fethiyelileri ücretsiz sahnelenecek Türkmen Düğünü oyununu izlemeye davet eden Dereli, "Provalarımızda grubumuzla birlikte canla başla çalışarak en iyi şekilde oyunumuzu sahnelemeye çalışıyoruz. Grubumun yönetmeni olarak arkadaşlarıma tüm başarılarından ve fedakarlıklarından olayı tek tek teşekkür ediyorum. Oyunlarımız bunlarla sınırlı değil, bundan sonra da çalışmalarımız son hızıyla devam edecek." şeklinde konuştu.
(CİHAN)
