Altın 5558.985
BIST 10565.74
Dolar 42.1704
Euro 49.0165
Sterlin 55.5188
Ankara 9°C

Güneş’te Son 5 Yılın En Büyük Patlaması

Güneş’te Son 5 Yılın En Büyük Patlaması
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın SDO uydusu, son 5 yılın en büyük Güneş patlamasını görüntüledi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın SDO uydusu, son 5 yılın en büyük Güneş patlamasını görüntüledi.

NASA, 2006 yılı Aralık ayından bu yana ölçülen en önemli patlamanın, Güneş’in Dünya’ya bakan tarafında meydana gelmediğini, bu yüzden açığa çıkan enerjinin yeryüzü üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını bildirdi. Açığa çıkan inanılmaz boyuttaki radyasyon boşalmasının Dünya atmosferini geçip insanlığa zarar vermeyeceği, ancak uydu ve iletişim sistemlerinde küçük çapta aksaklıklar yaşanabileceği belirtildi.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi (NOAA)’nın Colorado eyaletindeki Uzay Hava Tahmin Merkezi’nden Joe Kunches, Asya kıtasında kısa dalga radyo sorunları yaşandığını, ancak bunların önemli derecede olmadığını kaydetti.

Sessiz bir sürecin ardından daha aktif bir döneme giren Güneş’te, önümüzdeki 3 yıl boyunca çok sayıda büyük patlama olması bekleniyor..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir