Güney Afrika’nın Soweto Ragbi Kulübü (SRC) oyuncularının cumartesi akşamı oynanan maçtan sonra karşı takım oyuncularının saldırısına uğradığı bildirildi. Medyaya yeni düşen haberle göre, rakip takım Edenvale Panther'ın oyuncuları ve taraftarları SRC’nin 6 oyuncusunu yaraladı.
Maçta darbe alan SRC’nin oyuncularından Sikelela Nazo olay üzerine The Soweton Gazetesi’ne yağtığı açıklamada, “Rakip oyuncuyu alt ettikten son başka bir oyuncu üzerime yürüdü ve beni sert bir şekilde itti ve bana ‘kafir’ diye bağırdı.” dedi.
SRC Sekreteri Zola Ntlokoma konuşmasında, antrenörlerinin ve otobüs şoförlerinin saldırıya uğradığını belirtti. Ntlokoma, kavganın yatışmasının ardından Edenvale Panthers’in oyuncularından birisinin kendilerine, “Kasabamızı terk edin kafirler” diye bağırdığını söyledi.
Panthers Kulübü Başkanı Victor de Klerk ise kavgadan önce SRC oyuncularının aleni bir şekilde oyuncularını ırkçı söylemlerle kışkırttıklarını iddia etti. Başkan De Klerk, “Bizim takımımızda 8 melez oyuncumuz var. Biz ırkçılık yapmayız.” sözleriyle takımını savundu.
Altın Aslanlar Ragbi Birliği yöneticisi Pieter Visser, iki kulübün de olayda hataları olduğunu, takımlardan açıklamada beklediğini söylerken, Güney Afrika polisi, olayla ilgili dava açıldığını bildirdi.