14 Ağustos 2026
Altın 6694.66
BIST 14132.23
Dolar 47.8093
Euro 55.1207
Sterlin 64.4212
Ankara 21°C

Güney Kore Devlet Başkanı Lee’den Sıra Dışı Bayram Hediyesi

Güney Kore Devlet Başkanı Lee’den Sıra Dışı Bayram Hediyesi
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, bayramda hediyeleşmek için ülkesinde üretilen tarım ürünlerinden oluşan hediye paketi hazırladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, bayramda hediyeleşmek için ülkesinde üretilen tarım ürünlerinden oluşan hediye paketi hazırladı.
Korelilerin en büyük iki bayramından biri olan Çusok Bayramı yaklaşırken, Kore halkı bayramda verecekleri hediyenin telaşına düştü. Devlet Başkanı Lee ise bayramda hediyeleşmek için ülkesinde üretilen tarım ürünlerinden oluşan paket hazırladı. Lee’nin emri ile içinde Güney Kore’de üretimi yaygın olan çorbalık mantar, susam yağı ve buğday gibi tarım ürünlerinin olduğu hediye paketinden 8 bin tane hazırlandı.
Devlet Başkanı Lee, hazırladığı hediye paketlerini gazi ve şehit yakınları başta olmak üzere basın, siyaset, sanayi, eğitim ve sivil toplum örgütleri gibi çevrelerde önde gelen isimlere gönderdi. Lee, geçen sene ise Çusok Bayramı’nda yosun ve pirinç tatlısından oluşan hediye paketleri hazırlamıştı.
Çusok Bayramında Koreliler aile büyüklerinin evlerinde toplanırlar. Cuma günü başlayacak olan Çusok Bayramı 3 gün sürecek.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir