19 Ağustos 2026
Altın 6943.33
BIST 14458.98
Dolar 47.9099
Euro 55.9703
Sterlin 65.0588
Ankara 23°C

Güneydoğulu Aşiret Liderleri, Boykotu Delmek İçin Devreye Girdi

Güneydoğulu Aşiret Liderleri, Boykotu Delmek İçin Devreye Girdi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde otel işleten Mardinli bir aile, hemşehrilerinin 12 Eylül referandumunda sandığa gitmesini sağlamak için çalışma başlattı. Mardin'de b

Mardin'de bulunan Daşi aşiretinin liderlerinden olan Mahmut Can'ın avukat kızı, Mardin'de köy köy dolaşarak anayasa değişikliği için evet oyu istedi.

Doğu ve Güneydoğuda yaşayanlar, BDP'nin 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili aldığı boykot kararını bozmak için çalışma başlattı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde otel işletmeciliği yapan Güneydoğulu bir aile, hemşehrilerinin sandığa gitmesini sağlamak için memleketlerine gitti. Mardin'de bulunan Daşi aşiretinin de lideri olan Mahmut Can'ın avukat kızı, akrabaları ile birlikte köy köy dolaşarak insanları sandığa gitmeye ikna ediyor. Özellikle köylü kadınlarla görüşüp, onları, değişecek Anayasa Paketi hakkında bilgilendiren Avukat Bahar Milli, evet için kadınlardan destek istedi.

Yaklaşık bir aydır Mardin'de çalışma yaptıklarını söyleyen Bahar Milli, bu süre zarfında köylülere referandumu anlattıklarını kaydetti. Amaçlarının, bölge halkı üzerinde kurulmaya çalışılan boykot baskısını kaldırmak olduğunu ifade eden Milli, kendilerinin de referandumda Mardin'e gidip oy kullanacaklarını söyledi.

Milli, "Gittiğimiz köylerde özellikle kadınlarla görüştük. Onlara demokrasi hakkında bilgi verip kendilerinden sandığa gitmelerini istedik. Ayrıca, 12 Eylül'de yapılacak referandumda evet çıkması halinde hayatlarında ne gibi değişiklikler olacağını anlattık. Ve kendilerinden 'evet' için destek istedik." dedi.