Erkek giyim markası Ramsey, kullanıcının vücuduna göre şekillenen takım elbiseleri tüketicilerin beğenisine sundu. Yoğun Ar-Ge faaliyetlerinin ardından üretilen ceket ve pantolonlarda Zero Weight teknolojisinden yararlanıldı.
Zero Weight’te kıyafetlerde kullanılan tela, kumaş ve pantolon bel bandı gibi materyaller hafifletilirken, temel başarı kriteri olarak klasik takım elbisenin sahip olduğu net duruş ile kalıbın kaybolmaması esas alınıyor.
Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, Zero Weight teknolojisini ve bu teknolojiyle üretilen koleksiyonunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı.
Firma olarak günlük giyimdeki kadar rahat ürünler ortaya koyduklarını belirten Doğan, takım elbisenin net ve şık duran görünümünden vazgeçmediklerinin altını çizdi.
Doğan, daha hafif takım üretiminin bugüne kadar değişik markalar tarafından denendiğini ancak casual görüntüden çıkılamadığını dile getirdi. Ürünlerde hissedilen hafiflikle ilgili olarak ise “Piyasadaki bir takım elbisenin ağırlığı 1.200 ile 1.400 gram arasında değişirken, Zero Weight takımlarımızın ağırlığı kumaşına göre 750 ile 850 gram arasında değişiyor.” dedi.
Ceketlerin içinde kullanılan kalifiye ve ince malzemelerin normalden 2 kat daha hafif olduğunu vurgulayan Hüseyin Doğan, şunları ifade etti:
“Bu ürünlerimizin klasik ceketlerin aksine kullanıcının kalıba uymasını beklemeyen, takım elbisenin kullanıcının vücuduna göre şekillendiği bir yapısı var. Bu sayede giyenlere bir konfor sunuyor ve kendilerini dinamik ve hafif hissetmelerini mümkün kılıyor. Aynı şekilde pantolonların bellerinde bant kullanılmadı, bunun yerine kumaş pervazlanarak bel bandı oluşturuldu. Ceplerde özel yumuşak astarla çalışıldı, telalar ise az miktarda ve yine yumuşak malzemeden seçilerek kullanıldı. Bütün bu özelliklere karşılık askıda veya üste giyildiğinde ürünler fit bir ceket ve pantolon görüntüsünde, ürünlerin duruşu bozulmuyor.”
İcra Kurulu Başkanı Doğan, nisan ayı sonu itibariyle tüm Ramsey koleksiyonu içinde Zero Weight özellikli ürünlerin payının yüzde 30 seviyesine geldiğini aktardı.
Zero Weight’in kolay taklit edilemeyeceğini savunan Doğan, “Bu sebeple Zero Weght’ten beklentilerimiz fazla. Şu anda yüzde 30 seviyesinde olan payının önümüzdeki sezon yani 2012 kış sezonunda yüzde 50 seviyesine çıkmasını hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.
“CEKET VE PANTOLONDAN SONRA SIRA GÖMLEĞE GELECEK”
Halen takım elbise, ceket ve pantolonda bu tekniğin kullanılabildiğinin altını çizen Hüseyin Doğan, ilerleyen dönemlerde gömlekte de bu teknolojinin kullanılabilmesine yönelik faaliyetlerin devam ettiğini bildirdi. Doğan, “Mühendislerimiz durmak bilmiyor. İlerleyen zamanlarda hedefimiz kaban, palto hatta ayakkabılarda dahi Zero Weight uygulamalarını görebilmek.” ifadelerini kullandı.
Üretim sürecine özel operasyonlar eklediklerini ve geliştirilmiş özel materyaller kullandıklarını anlatan Doğan şöyle devam etti:
“Zero Weight’in tasarımı ve üretimi; deneyim, bilgi birikimi, yüksek hassasiyet, titizlik ve teknoloji gerektiriyor. Ramsey fabrikalarında bulunan bu özellikler sayesinde geldiğimiz noktanın ulaşılması veya taklit edilmesi de oldukça güç. Bu türden uygulamaları birçok tanınmış erkek moda markası deneysel olarak uyguluyor. İtalya bu konuda başı çeken ülkeler arasında. Unconstructed adı altında oluşturulan bu giyim tarzını Zero Weight’ten ayıran en önemli özellik ürünlerin casual bir görüntüye sahip olması. Zero Weight ise hem takım elbisenin bilinen stil ve şıklığını korurken hem de rahatlık sunuyor.”
CİHAN
