Hac heyecanını takip edecek basın mensupları kutsal topraklara ulaştı. Bu yıl ilk kez yerel basın ve internet medyası da hac kafilesinde yer aldı. 2012 Yılı Hac Organizasyonu için oluşturulan Basın Merkezi'nde, ulusal ve yerel basın, internet medyası ve ulusal radyoları temsil eden 36 basın mensubu görev yapacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi bünyesinde oluşturulan canlı yayın ekibi, donanımlı canlı yayın aracı ile kutsal topraklarda görev yapacak basın mensuplarına 15 gün boyunca canlı yayın imkânı sunacak. Basın mensupları bu imkan ile ana haber bültenlerine bağlantı kurabilecek.
Ayrıca, arife günü Arafat’taki vakfe duası canlı olarak ekranlara yansıyacak. Bu yıl ayrıca Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ile gerçekleştirilen koordinasyon sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi, uluslararası basın mensuplarının da istifadesine sunulacak.
2012 yılı Hac Organizasyonunu takip edecek 36 medya mensubu Mekke'ye geldi. Medya mensuplarına Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği ve Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ortak program hazırladı. Program kapsamında basın mensuplarının Cidde Başkonsolosluğu'nu ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı da ziyaret etmesi planlanıyor.
CİHAN
Kaynak: