21 Ağustos 2026
Altın 7140.11
BIST 14514.82
Dolar 48.0599
Euro 56.1713
Sterlin 65.46
Ankara 27°C

"hafızada Tutulamayan Bilginin Hiçbir Önemi Yok"

"hafızada Tutulamayan Bilginin Hiçbir Önemi Yok"
Türkiye Hafıza Şampiyonası 3.'sü Latif Güngör, bilgi çağında hafıza ve beyin gücünün önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bilgi çok önemli fakat hafızada tutulamayan bilginin hiçbir önemi yok." dedi. Duru Eğitim Danışmanl

Duru Eğitim Danışmanlık Genel Koordinatörü Latif Güngör, Niğde Üniversitesi'nde "Beyni etkin kullanma ve hafıza teknikleri" konulu konferans verdi. Türkiye hafıza şampiyonası 3.'sü Güngör'e, yoğun ilgi gösteren Niğde Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri 400 kişilik salonu tıklım tıklım doldurdu. Bazı öğrenciler etkinliği ayakta izledi.

Latif Güngör, eğitim sisteminde bazı aksaklıklar bulunduğunu, bu aksaklıkların öğrencilerin üretkenliğini baltaladığını söyledi. Üretemeyen bir nesil oluştuğunu öne süren Güngör, şunları dile getirdi: "Her insan süper bir beyne sahiptir. Ancak bazı insanlar beynini doğru kullanamaz. Modern dünya hızlı düşünen, pratik çözümler üreten insanlara ihtiyaç duyuyor. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun kendinizi iyi yetiştirip bilgi ve donanımınızı artırmalısınız."

Toplumda motivasyon sorunu yaşayanların da çoğunlukta olduğunu ifade eden Güngör, kişisel gelişim üzerine yazdığı "Her şey beyinde başlar" adlı kitabıyla düşünen, sorgulayan ve üreten bir nesil yetiştirmesine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Bilgi çağında hafıza ve beyin gücünün önemli olduğuna dikkat çeken Güngör, "Bilgi çok önemli fakat hafızada tutulamayan bilginin hiçbir önemi yok." dedi.

Konferansa katılan Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Selen Doğan, Latif Güngör'e bir plaket verdi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir