1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hak Arama Eylemleri Milletin İradesi
Hak Arama Eylemleri Milletin İradesi

Hak Arama Eylemleri Milletin İradesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlerin milletin iradesi olduğunu iddia etti!

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlerin milletin iradesi olduğunu iddia etti. Tekin, eylemlerin arkasında bir şeyler aramanın demokrasiye ve özgürlüklere saygısızlık olduğunu söyledi.
Tekin, partisinin Mersin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ülkeyi yönetenlerin, muhalefetin, parlamentodaki 550 milletvekilinin kendisini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Bu eylemler milletin iradesidir. Hak arama eylemlerinin arkasında bir şeyler aramak demokrasiye, özgürlüklere saygısızlıktır. Bugün bir kısım alışılagelmiş yandaş medyanın derin güçler ya da birkaç işadamını hedef göstererek bu işi kapatması; demokrasi, özgürlük fukaralığıdır. İnsan hak ve özgürlüklerinden nasibini alamamış insanların daraltabileceği bir alandır." ifadesini kullandı.

Dün gece 25 kişinin Twitter’da yazdığı için gözaltına alındığını hatırlatan Tekin, Twitter'da yazı yazan kişileri gözaltına alabilen iktidarın derin güçleri nasıl ortaya çıkaramadığını anlamadığını kaydetti.

Normal hak arama eylemlerini bir derin güce bağlamanın insafsızlık ve yakışıksız olduğunu anlatan Tekin, “Burada bir derinlik aranıyorsa, derinliğin merkezi Tayyip Erdoğan’dır.” dedi
Yeni yetişen neslin özgürlüklerine çok düşkün olduğunu anlatan Tekin şöyle devam etti: "O çocuklar dünyayla iletişim halinde. Hiç kimse şunu Sayın Başbakan'a sormuyor. Bana gelişmiş herhangi bir ülkede başbakanın belediye uygulamalarına dahil olduğunu gösterebilir misiniz? Hiç mi gezmiyorsunuz, hiç mi gelişmiş ülkelere gitmiyorsunuz? Bu kabul edilebilir mi? Bütün bu olumsuzluklara rağmen kentine, doğasına sahip çıkan insanlar pazar günü bütün baskılara, polis copuna rağmen ellerine poşetleri alarak kentin çöplerini toplayarak eylemlerini sonlandıracağına, Sayın Başbakan çıktı televizyona hiç bir şey olmamış gibi ağır hakaretler. Çapulcu insanlar. Milyonlarca insan aydınlar, sanatçılar, yazarlar, çizerler farklı siyasi partilere oy veren insanlar en doğal hakkını kullanırken siz buna çapulcu diyeceksiniz, sonra bunun arkasında bir güç arayacaksınız. Bundan vazgeçeceksiniz. Hepimize demokrasi ve özgürlük dersi verilmiştir. Bundan hepimiz nasibimizi aldık. Ana muhalefet olarak da."

BAŞBAKAN'IN ÖZÜR DİLEMESİ GEREK
Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın olaylara ilişkin dünkü açıklamalarını sorması üzerine Tekin, özür dilemenin bir erdem olduğunu söyledi.
Arınç ile Gül'ün çabasının devlet adamına yakışan çabalar olduğunu vurgulayan Tekin şunları söyledi: "Öncelikle her ikisine de teşekkür ediyorum. Ama bu cümleleri Sayın Arınç, Sayın Gül kullanmadı. Bu cümleleri Sayın Erdoğan kullandı. Sayın Erdoğan'ın çıkıp kamuoyunun önünde özür dilemesi gerekiyor. Yani Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyleyeceği cümleleri benim düzeltme imkanım olmaz. Sayın Başbakan özürden korkmayacak. Kimden özür dileyecek; Türkiye milletinden, 76 milyondan özür dileyecek. Umut ediyorum ki, geldiğinde ilk işi 76 milyon insana özür borcu vardır, onun gereğini yapacak. Başbakan ayrıştırmaz. Taksimdeydim, orada tüm siyasi partilere oy veren insanlar vardı. Orada namaz kılan çocuklara gaz sıkıldı. Bu tabloyu Sayın Başbakan'ın görmesi lazım. Demokrasi tam da bu Sayın Başbakan. Demokrasi kültürü, demokrasi dersi veriliyor bize. 550 milletvekilinin tamamı buradan bir ders alacağız. Eğer ders alamazsak Türkiye çok şey kaybeder."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.