21 Ağustos 2026
Altın 7154.09
BIST 14514.82
Dolar 48.0523
Euro 56.156
Sterlin 65.4361
Ankara 31°C

Hak ve Özgürlükler Platformu Eylem Yaptı!

Hak ve Özgürlükler Platformu Eylem Yaptı!
Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu, herkes için özgür, onurlu ve adil bir dünya için Cumhuriyet Meydana Anıtpark önünde eylem yaptı.
Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu, herkes için özgür, onurlu ve adil bir dünya için Cumhuriyet Meydana Anıtpark önünde eylem yaptı. Anıtpark önünde toplanan Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri açtıkları pankart ve attıkları sloganlar ile tepkilerini dile getirdi.

Burada platform adına basın açıklamasını okuyan Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği (AGÜYAD) Temsilcisi Fatma Durgu, hak ve özgürlük ihlalleri devam ettiği ve onurlu bir yaşam sürme hakkı insanların elinden alındığı müddetçe eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Manisa Selendi, Edirne, Çanakkale, Erzincan ve başka yerlerde sokakların adeta çapulculara teslim edildiğini ve toplu linç teşebbüslerinin meydana geldiğini iddia eden Durgu, "Ne yazık ki bizden olmayanı kabul etmeyen, ötekini dışlayan ve ötekileştiren linç zihniyeti, son zamanlarda ülkemiz sokaklarında yaygınlaşmaya başladı. Bu olayların nedenini sırf provokasyona bağlayıp gerçeklerle yüzleşmek yüzleşmemek söz konusu olamaz. 3 yıl önce bir gazeteciyi etnik killiğinden dolayı öldürten zihniyet, bu gün bizden olmayanları yine bizim elimizle linç etmek ve ötekileştirmek istiyor. Biz bu aşağılık oyunda yokuz ve haykırıyoruz. Katili, katilleri tanıyoruz. Adalet istiyoruz." dedi.

Okunan basın açıklaması ve atılan sloganlar sonra, kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir