1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hakan Fidan vekilleri yemekte ağırlayacak
Hakan Fidan vekilleri yemekte ağırlayacak

Hakan Fidan vekilleri yemekte ağırlayacak

İstihbarat faaliyetlerini denetlemek için kurulan Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, MGK'nın ardından MİT'ten bilgi alacak.

A+A-

Kuruluşunun ardından ilk olarak MGK Genel Sekreterliğinden brifing alan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, çalışmalarına hız verdi. Komisyon Başkanı AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu MİT'in çalışmaları hakkında bilgi almak için Müsteşar Hakan Fidan nezdinde girişimde bulundu.

Fidan, Meclis'e gelmek yerine komisyon üyelerini MİT'e davet etti. Komisyon üyesi milletvekilleri önümüzdeki günlerde MİT Müsteşarlığının Yenimahalle'deki binasına giderek kurumun çalışmalarını yerinde görme imkanı bulacak. Fidan'ın Müsteşarlık binasında milletvekillerine de bir de yemek vermesi bekleniyor.

17 üyeli komisyon şu isimlerden oluşuyor;
AK Parti: Alpaslan Kavaklıoğu, Fatoş Gürkan, Semiha Öyüş, Harun Karaca, Şirin Ünal, Ahmet Kutalmış Türkeş, Ramazan Can, Hasan Karal, Mehmet Altay ve Fatih Çiftçi. CHP; Ahmet Toptaş Mehmet Şeker, Ali Haydar Öner, Ömer Süha Aldan. MHP: Mustafa Kalaycı, Süleyman Nevzat Korkmaz. HDP; Levent Tüzel

MİT yetkilileri geçmişte de TBMM'de kurulan çeşitli araştırma komisyonlarının davetleri üzerine milletvekillerini bilgilendirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.