20 Ağustos 2026
Altın 6972.37
BIST 14396.54
Dolar 47.9606
Euro 56.1084
Sterlin 65.4933
Ankara 32°C

Hamamönü Ramazan'da Şiir Akşamlarına Ev Sahipliği Yapacak

Hamamönü Ramazan'da Şiir Akşamlarına Ev Sahipliği Yapacak
Ankara'nın Altındağ ilçesinde restorasyon çalışmalarıyla tarihi Ankara evlerinin ortaya çıktığı Hamamönü'nde şairler Ramazan'da şiir severlerle buluşacak. Ramazan

Ramazan'ı şehrin geleneksel dokusuna uygun düşecek ortamlarda 'yaşatmak' isteyen Altındağ Belediyesi, bu sene de Ramazan etkinliklerini Hamamönü'nde gerçekleştirecek. Pek çok farklı etkinliğin yanı sıra, Ramazan boyunca Hamamönü şiir ve edebiyat dünyasının seçkin isimlerini de ağırlayacak. Cemal Safi, Hilmi Yavuz, Semih Sergen, Bedirhan Gökçe, İbrahim Sadri bunlardan bir kaçı. Şairler Hamamönü'nde Ankaralılara unutulmaz saatler yaşatacak, gönül tellerini titretecek Ramazan etkinliklerini coşkulu bir kutlamaya dönüştürmek için büyük bir hazırlık yapan Altındağ Belediyesi kuracağı iki sahnede etkinliklerini gerçekleştirecek.

Taceddin Dergâhı'nın önünde kurulacak olan sahnede, Ramazan ayı boyunca, Tasavvuf Müziği eserleri seslendirilecek. Mehmet Akif Ersoy Meydanı'nda kurulacak olan ana sahnede ise Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçıları konser verecek. Sesleri ile şiire hayat veren Bedirhan Gökçe ve İbrahim Sadri de, müzik eşliğinde şiir programlarını bu ana sahnede gerçekleştirecekler.

Etkinlikler sahnelerin dışında da devam edecek. Hamamönü'nde yer alan Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi'nde, Ramazan ayı boyunca tarih, kültür ve edebiyat konularında sohbet programları organize edilecek. Semih Sergen, Cemal Safi ve Hilmi Yavuz'un şiir programları da bu kapsamda bu mekanda gerçekleştirecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir