1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Hani 'cadı avı' olmayacaktı?
Hani cadı avı olmayacaktı?

Hani 'cadı avı' olmayacaktı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı olayları sırasında ve daha sonra "Kesinlikle cadı avı olmayacak!" demişti.. Oysa şimdilerde sanat dünyasında yaşananlar sanki 'cadı avı'na benziyor. Üzücü ama gerçek... Böylesi hiç görülmedi.

A+A-

Meslektaş diye birbirine sarılıp, hatır soran, akşamları aynı mekânlarda buluşan oyuncular, yönetmenler, şarkıcılar, yapımcılar şimdi ne yazık ki birbirinin gözünü oyuyor. Resmen ekmeğiyle oynuyorlar. İşte en son ve somut örnekler:

En çok izlenen 100 program listesinde birincilik tahtına oturarak, TRT'ye yıllar sonra büyük onur yaşatan 'Seksenler' dizisi hakkında inanılmaz kampanya başladı. İddialara göre Birol Güven'in patronu olduğu Mint Yapım tarafından çekilen dizinin oyuncuları da Taksim Gezi Parkı olayına katılmışlar. Deyim yerindeyse 'direnişçi' olmuşlar. O sırada gazetecilere pozlar vermişler veya gizli çekilen fotoğrafları var. Bunlar elden ele dolaşıyor ve Ankara'da TRT yönetimi tarafından görülmesi için uğraşılıyor. Başta Rasim Öztekin ve Şoray Uzun olmak üzere tüm oyuncular ve teknik ekip, bizzat meslektaşları tarafından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e ispiyonlanıyor. Galiba diğer başrol oyuncusu Özlem Türkkad başka bir yerde direnişçi(!) olmuş.

Gözler Birol Güven'e çevrildi!

Mutlaka biliyorsunuzdur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, direnişçi gençlere yardım eden, teşvik eden tüm sanatçılar için çok ağır konuşmuştu. "Ne istediler de vermedik? Ama bunun hesabını günü gelince ödeyecekler" demişti. Özellikle de gençlere öncülük eden Memet Ali Alabora ve her fırsatta konuşan Levent Kırca'yı çok sert eleştirmişti. Başbakan'ın o konuşmalarından hemen sonra magazin dünyasında ciddi değişmeler başladı. Projeler ve oyuncu kadroları yeniden gözden geçiriliyor. Dedikodular da aldı başını gidiyor. Direnişçi oyuncuların ve yapımcıların bundan böyle TRT'de görev alamayacağı iddia ediliyor. Gözler yapımcı Birol Güven'e çevrildi. Güven'in eski yapımı Çocuklar Duymasın'ın oyuncuları Taksim Gezi Parkı'na katılan ilk ekiptir. Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ daha ilk gece direnişçi gençlerle buluşmuştu. Seksenler dizisi gibi, Doksanlar da direnişe katılmış.

Bir yandan baba oğul Alabora'yı savunan TV'ciler, diğer yandan meslektaşlarını yakmaya çalışıyorlar. Dedikleri çok açık. Biraz mahalle kavgası gibi ama gerçek bu... "Madem Başbakan tavrını açıkça koydu. Birçok arkadaşımıza ceza kesildi veya kesilecek, o zaman TRT de Birol Güven'i kayırmasın" diyorlar. Şu sıralar Birol Güven'in sağ kolunun Hamdi Alkan olduğunu da hemen belirteyim. Dizilerin muhasebe işlerini bile Hamdi Alkan yapıyormuş.

Gençler tuzu kuruların peşine takıldı

Konu madem bu kadar açıldı devam edeyim. Ben şahsen Muhteşem Yüzyıl'ın da geleceğinden emin değilim. Kanuni rolünü oynayan Halit Ergenç Gezi Parkı'nda ön plana çıkmıştı. Eşi Bergüzar Korel de hep oradaydı. Şimdiye dek büyük paralar kazandılar. Faiz geliriyle bile krallar gibi yaşarlar da hepsi onlar gibi kazanmadı? Bu ay kirasını nasıl ödeyeceğini bilemeyen yüzlerce genç oyuncu var. Gençler, tuzu kuru meslektaşlarının peşine takıldılar ama... AYKUTIŞIKLAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.