1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Harput Yolu Şev Taşıyla Koruma Altına Alınıyor
Harput Yolu Şev Taşıyla Koruma Altına Alınıyor

Harput Yolu Şev Taşıyla Koruma Altına Alınıyor

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Harun Reşit Polat, Harput’un tarihî bir mekân olması dolayısıyla yapılan çalışmaların estetik açıdan dikkat çekici olması gerektiğini belirterek, 2 kilometrelik alanda devam eden şev taşı uygulamasının tamamlanmasıyla.

A+A-

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Harun Reşit Polat, Harput’un tarihî bir mekân olması dolayısıyla yapılan çalışmaların estetik açıdan dikkat çekici olması gerektiğini belirterek, 2 kilometrelik alanda devam eden şev taşı uygulamasının tamamlanmasıyla kaldırım ve tretuvar çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Harput’un şehrin merkezi ve birçok yerinden görülmesini, daha dikkat çekici bir hal almasını sağlamak için yol kenarına renkli ışıklandırma uygulayan ve seyir terasları oluşturan yetkililer, bu kez Elazığ’dan Harput istikametine giderken yolun sağda kalan kısmına koruyucu ve estetik görünümlü istinat taşları yerleştirmeye başladı. Elazığ’da ilk defa uygulanan bir çalışmayla şev taşlarının kullanıldığını ifade eden Polat, amaçlarının eğimli ve dik toprak yapısına karşı toprak ve küçük kaya parçalarının yola gelmesini engellemek olduğunu ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da Harput’un girişinde bulunan evlerin, istimlakın ardından onarılıp apart otel olarak hizmet vermeye başlaması ve tarihe yeniden kazandırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Selmanoğlu, şu bilgileri verdi: “İstanbul’u gezdiğimiz zaman bu şev taşı uygulamasını bazı alanlarda gördük. Fen İşleri Müdürü Polat da bu uygulamayı yapma önerisiyle geldi. Bu sayede hem daha estetik bir görünüm oldu hem de yayaların rahatlıkla yürüyebileceği yeni bir alan kazandırıldı.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.