1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Harran Kalesi Ve Şehir Surları Restorasyonu 2014'te Bitecek
Harran Kalesi Ve Şehir Surları Restorasyonu 2014te Bitecek

Harran Kalesi Ve Şehir Surları Restorasyonu 2014'te Bitecek

Şanlıurfa'da tarihi Harran Kalesi ve Harran şehir surlarının restorasyonunda hummalı bir çalışma yürütülüyor.

A+A-

Şanlıurfa'da tarihi Harran Kalesi ve Harran şehir surlarının restorasyonunda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Restorasyonun 2014 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Abdullah Kocapınar, Müzeler Uygulamalar Daire Başkan vekili Yakup Harmanda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür yardımcısı vekili Zülküf Yılmaz ve beraberindeki heyet, Harran Kalesi’nde devam eden inşaat, restorasyon ve kazı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Şanlıurfa'ya geldi.
Harran Kalesi’nde yapılan çalışmaları inceleyen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Kocapınar, müteahhit firma ve ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kocapınar, "Harran Kalesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için heyetimiz ile birlikte Şanlıurfa’ya gelerek yerinde incelemelerde bulunduk. Başlatılan restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini gördük ve restorasyon çalışmalarının 2014 yılında bitirilmesi için çalışmalara hız veriyoruz." dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyetine İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Müze Müdürü Müslüm Ercan, Gaziantep Röleve Müdürü Mustafa Ayar da eşlik etti.
Bu arada restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Harran Kalesi ev surlarının turizme büyük katkı sunması bekleniyor. CİHAN

Harran Kalesi ve şehir surları restorasyonu 2014'te bitecek

Harran Kalesi ve şehir surları restorasyonu 2014'te bitecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.