19 Aralık 2025
Altın 5977.594
BIST 11341.9
Dolar 42.808
Euro 50.2093
Sterlin 57.2181
Ankara 7°C

HAS Parti'de bütünleşmeye destek

HAS Parti'de bütünleşmeye destek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Numan Kurtulmuş'a yaptığı 'bütünleşme' davetine HAS Parti il başkanlarından destek geldi.

Kurtulmuş başkanlığında dün bir araya gelen il başkanları tarafından toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Kurtulmuş'un aldığı kararı ve kendisini destekliyoruz." denildi. HAS Parti lideri Kurtulmuş da, yaptığı değerlendirmede "Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, beş ana söylemle yola çıktıklarını belirterek, en büyük amaçlarının yeni Türkiye'nin inşası olduğunu kaydetti

HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş, 'bütünleşme' davetini görüşmek üzere partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, eleştirilere cevap verdi. "Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarını kamuoyu yakından tanıyor." ifadesini kullanarak, "Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir." dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından toplantıya geçildi. İl başkanları toplantısından Kurtulmuş'a destek kararı çıktı. Parti genel merkezinde 4,5 saate yakın süren toplantının ardından il başkanları adına ortak basın açıklamasını, Bursa İl Başkanı Ali Molla Salih yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Mevcut süreçle ilgili olarak genel başkanımızla yapmış olduğumuz istişarede görüşlerimizi ifade ettik. Netice olarak genel başkanımızın alacağı her türlü karara destek verdiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz."

İl başkanları toplantısının ardından bir araya gelen parti Genel İdare Kurulu üyelerinden de Kurtulmuş'a destek çıktı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İl Başkanları ve Genel İdare Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak, "Parti içindeki görüşler bir olgunlaşma noktasına doğru geldi. İnşallah en kısa sürede süreç tamamlanacaktır." diye konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İl Başkanları ve Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, hem İl Başkanları Toplantısı'nda hem de Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda görüşlerini paylaştıklarını belirterek, "Bu süreç bir karar süreci değil." diye konuştu. İl başkanlarıyla gerçekleşen görüşmede il başkanlarını yirmişerli gruplar halinde alarak süreci değerlendirdiklerine dikkat çeken Kurtulmuş, "Herkes teker teker konuştu, görüşlerini bildirdi. Arkasından da Genel İdare Kurulu Toplantımızı yaptık. Aynı şekilde arkadaşlar süreçle ilgili görüşlerini dile getirdi." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, gün boyu gerçekleşen görüşmelerle ilgili olarak ise, "Parti içindeki görüşler bir olgunlaşma noktasına doğru geldi. İnşallah en kısa sürede süreç tamamlanacaktır." diyerek, "Bir takvim veremem; ama bu istişare süreçleri bir sonuca gelecek. Görüşlerimizi bütün partiyle, parti mensuplarımızla, yetkili organlarımızla paylaşıyoruz. Kamuoyuyla da paylaşıyoruz."açıklamasında bulundu. ANKARA ZAMAN

Bekaroğlu, CHP'ye geçeceği iddialarını yalanladı

'Bütünleşme' davetine sert tepki gösteren ve İstanbul il başkanlığı görevinden istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP'ye geçeceği iddialarını yalanladı. İddiayı, kendisinin de medyadan duyduğunu belirten Bekaroğlu, şunları söyledi: "CHP'ye geçeceğim söylentisi medyada konuşuldu. Bundan belki CHP'nin de haberi yoktur, bilemiyorum. Ben oraya buraya atlamak için siyaset yapmadım. Görünür olmaya çalışmak, prim yapmak bana uzak düşüncelerdir." Bu arada Kurtulmuş, Bekaroğlu'nun yerine İstanbul İl Başkan Yardımcısı Türker Saltabaş'ı görevlendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir