1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hassa’da 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı
Hassa’da 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Hassa’da 500 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Hatay’ın Hassa ilçesinde ‘keklik üretim ve doğaya yerleştirme’ planı kapsamında 500 keklik doğaya salındı.

A+A-

Hatay’ın Hassa ilçesinde ‘keklik üretim ve doğaya yerleştirme’ planı kapsamında 500 keklik doğaya salındı.
Gaziantep Üretme Çiftliği’nden getirilen kekliklerin doğaya salınımıyla ilgili Pınarbaşı mevkiinde tören düzenlendi. Törene, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğu, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Amiri Ali Çolak, Avcı Dernek Başkanı, Ömer Faruk Duyun ve avcılar katıldı.
Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, ilçeye tahsis edilen 500 kınalı kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi. Amaçlarının bu bölgedeki keklik popülasyonunu artırmak olduğunu belirten Çağlar, “Bu konuda farkındalık oluşturarak, halkımızın bu türü koruması için bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmalarımız devam edecek. Keklik popülasyonunu artırmanın yanında, kene ve süne ile mücadelemizi de yapmış olcağız.” dedi.
Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, insanın yeryüzü serüveninin bir bakıma, doğayla mücadele içerisinde geçtiğinin aktardı. İnsanların doğada yol açtığını ağaç kestiğini, ev yaptığını kaydeden Tekbıyıkoğlu, “Son yıllardaki doğa olayları göstermiştir ki, insanın doğaya yaptığını, doğa bir şekilde tekrar insanoğluna döndürmektedir. Bu şekilde devam ederse, dünya bizlere daha kötü bir son hazırlayacak. Bizler bu menfi etkiyi azaltacak, insan - doğa dengesinde doğa tarafına katkıda bulunacak bir eylemde bulunuyoruz. Keklikleri korumak için bu bölgede 3 yıl av yasağı getirildi.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kınalı keklikler, katılımcıların ellerinden doğaya bırakıldı.
CİHAN

Hassa’da 500 kınalı keklik doğaya salındı

Hassa’da 500 kınalı keklik doğaya salındı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.