18 Aralık 2025
Altın 5948.419
BIST 11286.81
Dolar 42.7226
Euro 50.2598
Sterlin 57.1029
Ankara -6°C

Hastane Yöneticilerine 6 Ayda Bir Karne Verilecek

Hastane Yöneticilerine 6 Ayda Bir Karne Verilecek
Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Çağlar Çatak, yeni çıkan Kamu Hastaneleri Yasası'nın birçok yenilikleri de beraberinde getireceğine belirtti.

Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Çağlar Çatak, yeni çıkan Kamu Hastaneleri Yasası'nın birçok yenilikleri de beraberinde getireceğine belirtti. Hastanelerdeki idarecilerin performansına göre değerlendireceğini belirten Çatak, her 6 ayda bir yöneticilere karne verileceğini söyledi.

        Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Çağlar Çatak ve Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Tanrıverdi, yeni çıkan Kamu Hastaneleri Yasası hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

        Genel Sekreter Çağlar Çatak, idarecilerin performans değerlendirmesine tabi tutulacaklarını ifade etti. Bakanlığın belirleyeceği birtakım paremetreler olduğunu belirten Çatak, "Performans değerlendirme sonucunda 6 ayda bir ara karne, yıl sonunda da kesin bir karne verilecek. İdareci hangi kademede olursa olsun, başarısız olursa 2 yıl beklemeden görevine son verilecek. Göreve gelen idarecinin 2 yıl kesinlikle yerinde kalacak diye bir şey yok." dedi.

        Genel sekreterin dahi bu uygulamaya tabi tutulacağını dile getiren Çatak, "Genel sekreter, onun altındaki başkanlar, hekim yardımcıları, hastane müdürleri ve hastane yöneticilerinin her birinin ayrı bir performans kriteri olacak. Bu kriterler puanlanacak. Bunu, kurum kendisi yaptığı gibi, bağımsız kuruluşlara da dışarıdan yaptıracak. Bunların hepsi toplanıp bir yönetici karnesi oluşacak. Başarısız görünen arkadaşlar 2 yıl beklemeden başka arkadaşlara devredecek." diye konuştu.

        İl Sağlık Müdürü Metin Karakök ise çıkarılan yeni kanun ile hastanelerde bir parçalanma olmadığını, aksine bu yasa ile herkesin kendi alanında uzmanlaşacağını ifade etti. Karakök, yeni yapılanmanın esas amacını şu şekilde anlattı: "Oluşan her bir şubede özelleşme ve profesyonelleşme adına yapılan bir çalışmadır. Yazışmalar da işlerin düzenli yürümesi için oluşturuldu. Sonuç itibarıyla bir bakanlık, değişik kurumların özelleşmesiyle herkes kendi içerisinde uzmanlaşacak. Daha önce İl Sağlık Müdürlüğü tüm bu işleri kendi yürütüyordu. Fakat her şeye hakim olmak mümkün olmadığı için bu paylaşım ortaya çıktı. İşlerin düzenli yürütülmesi adına daha iyi bir çalışma olacak."


CİHAN

Hastane yöneticilerine 6 ayda bir karne verilecek

Hastane yöneticilerine 6 ayda bir karne verilecek

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir