09 Kasım 2026
Altın 6561.94
BIST 11482.6
Dolar 50.1228
Euro 55.8525
Sterlin 66.8788
Ankara 0°C

Hatay Kagid, 100 Kadını İş Hayatına Kazandırmak İçin Proje Hazırladı

Hatay Kagid, 100 Kadını İş Hayatına Kazandırmak İçin Proje Hazırladı
2006 yılında kurulan Hatay Kadın Girişimciler Derneği aradan geçen 4 yıl içerisinde üye sayısını 40'a ulaştırdı.Hatay KAGİD Baş

Hatay KAGİD Başkanı Yasemin Mıstıkoğlu iş hayatında olan, iş hayatına atılmayı düşünen birçok kadınına yol göstermeye çalıştıklarını belirterek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi için bölgesel politikalar ve stratejiler oluşturarak daha çok kadına ulaşmak istediklerini söyledi.

Avrupa Birliğinden onay bekleyen 2 ayrı projelerinin de bulunduğunu anlatan Mıstıkoğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasıyla her iki projede de ortak olduklarını söyledi.

Mıstıkoğlu, Antakya Genç Mesleki Eğitim Akademisi projesiyle onay alındığı takdirde 15-29 yaş arası 50 genç kız ve erkeği hizmet sektörü için kalifiye eleman ihtiyacına yönelik donanımlı hale getirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Başkan Mıstıkoğlu, Kadın İstihdam Projesi ile de Hatay genelinde yaşayan, eğitim seviyesi ve ekonomik imkânları düşük, hiç çalışmamış ya da bakım hizmetleri nedeniyle iş hayatından çekilmiş 16-45 yaş arası 100 kadına istihdam sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir