21 Ağustos 2026
Altın 7093.07
BIST 14489.25
Dolar 48.0601
Euro 56.1999
Sterlin 65.6267
Ankara 35°C

Hatay Valiliği Marka Kent Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Hatay Valiliği Marka Kent Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
Hatay Valiliği marka kent çalışmaları kapsamında il merkezi olduğu kadar beldelerde de harekete geçti.Şehir me

Şehir merkezlerinin yoğunluğundan uzaklaşmayı tercih eden ziyaretçiler için alternatif bölgeler oluşturmayı amaçlayan Hatay Valiliği Antakya merkeze bağlı Şenköy Belediyesini seçti.

Tarihte Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferini yaparken konakladığı yer olarak bilinen Şenköy'ü tarihteki yapısına yeniden kavuşturmak için destinasyon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, en geç 1 yıl içerisinde beldenin turizmdeki kaderini değiştireceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Marka Kent kapsamına alınan Hatay'da ana gövde ve dalların birbirinden kopuk olmaması için marka kent çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Lekesiz, "Hatay'a gelen ziyaretçilerin Hatay kültürünü de teneffüs etmelerini sağlamak için plan ve proje içindeyiz. İl merkezine yakın bir beldeyi destinasyon için seçtik ve çalışmalara başladık. Şenköy'ün tarihi dokusunu ortaya çıkarabilmek için sokak sağlıklaştırmaları yapacağız. Gerçekleştirilecek bu destinasyonun içinde yöresel ürünlerin teşhir edip satılabileceği merkezleri bir bir hizmete açacağız. 300-500 bin ne gerekiyorsa İl Özel İdare bütçemizden tahsis edip ana merkezle birlikte seçilen bu beldenin de ziyaretçilerin vazgeçemeyecekleri bir alan olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Son yıllarda Şenköy Beldesi susuz tarımı, zeytinyağı, defnelikleri, defne sabunu, keçi sütünden yapılan tuzlu yoğurdu tüm dünyada bilinir bir markaya dönüşme yolunda ilerliyor. Belde son olarak bir TV kanalında yayımlanan Kasaba dizisine de ev sahipliği yapıyor. Belde özellikle Eski Roma dönemine ait mağara mezarları ile turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir